Laura Codruța Kövesi a dezvăluit ce SALARIU va încasa în calitate de șefă a Parchetului EUROPEAN

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Laura Kovesi
Laura Kovesi

Laura Codruța Kövesi a dezvăluit care va fi salariul pe care îl va încasa, lunar, în calitate de procuror-șef al Parchetului European de Justiție. Veniturile lunare cresc de cel puțin trei ori față de salariul încasat în România.

Vineri, 25 octombrie, chiar de Ziua Europeană aJustiției, Laura Codruța Kovesi, noul procuror-șef al parchetului European de Justiție a fost invitata jurnalistului Moise Guran la emisiunea „România în direct“.

Întrebată cam ce salariu va avea în această nouă calitate și dacă va fi mai mare decât cel obținut ca șef al DNA în România, Laura Kovesi a răspuns fără echivoc: „Da, este mai mare. Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună. Aici în România, și la DNA și la Parchetul General, Salariul era de 3.500 - 4.000 de euro pe lună“, a afirmat Laura Kovesi.

Fiind o instituție nou-înființată, Laura Kovesi a mărturisit că momentan nu există un sediu, o clădire proprie a noului organism de justiție. „Instituția urmează să intre în funcțiune la anul. Avem un sediu provizoriu care a fost pus la dispoziție de autoritățile luxembourgheze. Deocamdată am un birou, am unde să îmi fac treaba, sunt pregătit“, a declarat șefa PE.

Întrebată dacă va primi și o locuință de serviciu sau alte beneficii, noua șefă a Parchetului European a răspuns: „Primești salariul și te descurci. Am găsit o locuință de închiriat, chiria va fi în jur de 3.000 de euro pe lună. E un apartament cu două dormitoare, nu e ceva deosebit, e destul de modest, cum aveam și în România, dar e aproape de locul de muncă“, a precizat aceasta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel