„Lăsați armele jos!”. Papa Francisc, apel la un armistițiu de Paște în Ucraina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Papa Francisc a îndemnat Moscova și Kievul să ajungă un armistițiu de Paște în Ucraina, care să ducă la negocieri pentru o pace durabilă.

„Lăsați armele jos!”, a spus Papa la finalul slujbei din Duminica Floriilor, la care au asistat zeci de mii de oameni în Piața Sfântul Petru, în Vatican.

„Să înceapă un armistițiu de Paște. Dar nu pentru a ne reînarma și a relua luptele, ci un armistițiu pentru a ajunge la pace prin negocieri reale”, a spus Suveranul Pontif, citat de Sky News.

Mai multe runde de negocieri au avut loc în Belarus sau prin legături video de la începutul războiului, în luna februarie.

Până acum, delegațiile nu au reușit să ajungă la un acord de încetare a focului.

„Lăsați armele jos!”. Papa Francisc, apel la un armistițiu de Paște în Ucraina

 

Ocupanții ruși din Mariupol au procedat la o "racolare" a civililor, afirmă consilierul primarului. El spune că ocupanții ruși  nu ezită să ucidă civilii care rămân fideli Ucrainei, chiar pe stradă, și apoi fac fotografii, lăudându-se cu 'victoria'.

În timpul operațiunilor de racloare din rândul civililor, ocupanții ucid civili chiar pe străzi, a declarat, Peter Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol, pe canalul său Telegram.


"În Mariupol, epurarea continuă. În primul rând, este vorba de căutarea "naziștilor". Un nazist, așa cum îl înțeleg rușii, este oricine care își iubește Ucraina și nu s-a supus ocupantului. Această etapă de curățare are loc nu numai în taberele de filtrare, ci și în jurul orașului", a spus el.

Potrivit lui Andriușcenko, ocupanții au instalat mai multe baraje rutiere în acest scop (în special în districtele Kalmius și Central).

"În procesul operațiunilor de destabilizare, ocupanții nu ezită să ucidă civili chiar pe străzi și apoi fac fotografii, lăudându-se cu "victoria"", a declarat consilierul primarului.

„Ocupanții ruși din Mariupol nu ezită să ucidă civili pe străzi și apoi fac fotografii, lăudându-se cu 'victoria'"

 

El a adăugat că prin curățenie trebuie să se înțeleagă și curățarea morților și a celor uciși de pe străzi.

"Se mătură urmele. Ieri am primit prima confirmare foto a acumulării masive de cadavre în zona Sadki din districtul Kalmius. Ceea ce a confirmat încă o dată informația despre desfășurarea crematoriilor și pregătirea înmormântărilor în masă nu într-un singur loc, ci pe raioane", a spus el.

Andriușcenko a adăugat că și această mocirlă a făcut parte din mobilizarea forțată a oamenilor în "armata" "RPD".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel