Klaus Iohannis, în Parlamentul României: „Revoluția rămâne o piatră de încercare pentru Justiția din România“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis participă la ședința solemnă a Parlamentului dedicată comemorării celor 30 de ani de la izbucnirea Revoluției din 1989.

Luni, 16 decembrie, de la ora 12.00, președintele Klaus Iohannis este prezent în plenul Parlamentului la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului prilejuită de momentul comemorării celor 30 de ani de la debutul, la Timișoara, a Revoluției Române din decembrie 1989.

„Se împlinesc astăzi 30 de ani de la izbucnirea Revoluției din decembrie 89, când românii au strigat în stradă cu toată puterea: jos comunismul! Astea ne-a adus libertatea și a făcut posibilă existența noastră de astăzi

Se cuvine să marcăm cu recunoștință momentul fondator al democrației românești. Avem datoria să onorăm jertfa supremă a eroilor și martirilor care și-au dat viața în decembrie 89. Regimul comunist a fost unul ilegitim și criminal, iar românii au suferit

Revoluția Română a pus capăt lungului șir de monstruozități, însă prețul plătit a fost imens. Jerfta și sacrificiul românilor nu pot rămâne fără răspunsurile la întrebările fundamentale care vizează Revoluția.

Revoluția din 89 rămâne o piatră de încercare pentru justiția română, iar aflarea adevărului reprezintă o necesitate pentru victime și pentru români. Această restanță reprezintă o fantomă care ne va bântui pe toți multă vreme. Justiția trebuie să stabilească adevărul și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați!

Niciun partid politic, niciun grup, entitate nu au dreptul să nege existența acestui eveniment. Eu resping orice opinie care pune sub semnul întrebării existența unei revoluții.

Alegerile din 2019 au validat tot ce am realizat împreună în acești 30 de ani. Românii au demonstrat prin alegerile lor că sunt profund europeni, profund atașați de valorile statului de drept. Idealurile pentru care s-a murit în 1989 sunt asumate deja și ne definesc opțiunile. Rezultatul voturilor din scrutinele recente au arătat că România are o democrație matură, puternic integrată, care respectă valorile europene. Dinamica a arătat că românii, indiferent unde sunt, nu uită pentru ce și-au dat viața înaintașii,

Politicienii să guverneze în interesul public, parlamentarii să legifereze eficient, magistrații să apare ordinea de drept, antreprenorii să respecte principiile economiei de piață, presa să fie liberă - aceasta este țara în care românii vor să trăiască...

Dragi români, să păstrăm vie memoria eroilor și martirilor Revoluției“, a fost mesajul președintelui Iohannis de la tribuna Parlamentului.

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel