Klaus Iohannis: "Deja mă TEM de ce vor găsi noii miniştri în ministere"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs după ceremonia de depunere a jurământului noului guvern.

"Domnule prim-ministru Ludovic Orban, felicitări dumneavoastră şi întregii echipe guvernamentale. Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg de patru ani, ci un mandat ceva mai scurt, dar prin compensare va fi mai greu", a spus şeful statului la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului Orban.

El i-a felicitat pe liberali pentru votul de învestitură din Parlament a Cabinetului Orban.

"Aţi reuşit să convingeţi partidele din opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate în Parlamentul României, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD-ului şi aţi reuşit să convingeţi suficienţi parlamentari pentru a vota moţiunea de cenzură, care a înlăturat de la putere guvernul eşuat pesedist, iar astăzi aţi reuşit din nou să convingeţi partidele din opoziţie şi alţi parlamentari să voteze împreună cu PNL pentru Guvernul Ludovic Orban", a spus Iohannis.

 

Klaus Iohannis: Mă tem de ce vor găsi noii miniştri

 

El i-a felicitat şi pe parlamentarii care au votat alături de PNL.

"Se termină astfel guvernarea pesedistă care în diferite variante a durat aproape 3 ani de zile. Guverne toxice pentru România care au stricat foarte multe proiecte și abordări ale României. Este foarte bine că această etapă s-a terminat astăzi și avem șansa să avem un guvern care va primi, sper, suficient sprijin în Parlament pentru a începe reconstrucția, pentru a repune România pe calea cea bună.

Am mai spus-o și o să o mai spun: România putea să fie mult mai departe. România putea să aibă mai multe autostrăzi, mai multe școli, mai multe spitale, să aibă mai multe proiecte pe fonduri europene, să aibă mai multe proiecte pentru români.

În ultimii 30 de ani, România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD. Nu este niciun secret și o spun direct și pe față. 

Citeşte şi: Presa STRĂINĂ, despre învestirea Guvernului Ludovic Orban: "Pune CAPĂT unei CRIZE politice"

Începe un mandat nou, un mandat greu, dar care poate să aducă foarte multe satisfacții pentru partidele care se implică și pentru români. Chiar dacă este un guvern monocolor minoritar, eu vă doresc să găsiți sprijinul necesar în Parlamentul României pentru a vă pune în practică proiectele și, foarte important, pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele pesediste.

Deja, vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere.

Domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, veți avea un mandat relativ scurt, dar pot să spun deja din această seară că mă aștept de la acest nou Guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente: închiderea bugetului pe anul 2019, pregătirea proiectului de buget pentru anul 2020, reluarea discuțiilor pe legile justiției, fiindcă ce a stricat PSD-ul în domeniul justiției trebuie reparat, trebuie încurajată din nou lupta anticorupție, trebuie pregătite și puse în practică, într-un mod foarte transparent, corect, eficient, alegerile, este nevoie, cu siguranță, de foarte, foarte multă implicare.

Citeşte şi: Dăncilă, discurs HALUCINANT la final de mandat: "Vreţi să DISPARĂ pensionarii, domnule Iohannis?"

Vreau să atrag atenția că această victorie, care este o victorie importantă, o victorie mare, este totuși numai o victorie de etapă. Urmează alegeri grele, extrem de importante pentru România. Urmează alegerile prezidențiale, urmează alegerile locale și urmează, poate chiar anticipat, alegerile parlamentare. Toate acestea trebuie logistic foarte bine pregătite, politic trebuie foarte bine pregătite, pentru a da românilor posibilitatea să aleagă varianta cea mai bună", a declarat Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel