Jurnalistă din Ucraina, răpită de soldații ruși

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Românca răpită în Gaza face un apel disperat într-o nouă filmare: „Ați eșuat, ne-ați abandonat, vrem să mergem acasă!"
Românca răpită în Gaza face un apel disperat într-o nouă filmare: „Ați eșuat, ne-ați abandonat, vrem să mergem acasă!"

Un reporter ucrainean a dispărut și se crede că a fost reținut de ruși, așa cum se spune că s-a întâmplat cu zeci de alți jurnaliști, activiști și oficiali, anunță CNN.

Un post de radio din Ucraina a anunțat că unul dintre reporterii săi din sudul țării a dispărut și se crede că este reținut de ruși.

Reprezentanții postului Hromadske au spus că au vorbit ultima dată cu reporterul Victoria Roshchina pe 12 martie, la o zi după ce ea a făcut o știre din orașul ocupat Enerhodar.

Liudmyla Denisova, comisarul pentru drepturile omului din Ucraina, a declarat sâmbătă că guvernul crede că Victoria Roshchina a fost răpită de ruși în orașul Berdiansk.

Jurnalistă din Ucraina, răpită de soldații ruși

 

Hromadske este un mic post de radio care s-a lansat în 2013 și care este asociat cu protestele din Kiev care au început în acel an.

Dispariția reporterului se produce în timp ce există informații că activiști și oficiali sunt ținuți ostatici în diferite părți ale teritoriilor ocupate de ruși, potrivit Mediafax.

Un cameraman de la Fox News a fost ucis în Ucraina. Fox News a confirmat faptul că Pierre Zakrzewski a fost omorât luni, în timp ce se afla într-un vehicul și a fost lovit de gloanțe, anunță Sky News.

Cameramanul Pierre Zakrzewski călătorea cu jurnalistul Benjamin Hall care a fost și el grav rănit.

O notă internă arată că „Pierre a fost un fotograf din zonele de război care a acoperit aproape toate evenimentele internaționale pentru Fox News din Irak până în Afganistan și Siria”.

„Este o zi sfâșietoare pentru Fox News și pentru toți jurnaliștii care își riscă viețile pentru a produce știri”, mai scrie în notă.

Decesul lui Pierre Zakrzewski a fost la câteva zile după ce fotograful american Brent Renaud a fost împușcat mortal într-o suburbie a orașului Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel