Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie era beat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie era beat
Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie era beat

Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie era beat, susțin surse apropiate anchetei. De Ziua Națională s-a întâmplat acel moment ruşinos pentru Jandarmeria Română, când acel jandarm a căzut de pe cal. A încercat să se urce şi nu a putut.

 

 

Se pare că jandarmul băuse încă de la primele ore ale dimineţii. Băuse la o benzinărie situată în apropiere de Fântâna Mioriţa. A băut pentru că i se spusese iniţial că nu v-a participa la parada de 1 decembrie. Omul şi-a văzut de treabă, s-a trezit şi a mers să bea.

În raportul pe care l-a făcut în faţa superiorilor, în primă instanţă a spus că nu pus gura pe alcool, însă apoi a recunoscut că a băut. Este cercetat de Parchetul Militar, dar un lucru este clar (...) A recunoscut că a consumat băuturi spirtoase, dar nu există o testare cu aparatul etilotest la Parchetul Militar. Vedem care va fi sancţiunea pe care acesta o va primi, scrie antena3.ro.

Jandarmul a fost filmat în timp ce încearcă să urce pe cal, înaintea paradei, însă are dificultăți. Uniforma purtată de acesta este inspirată de cea folosită de regimentul de jandarmi care au făcut parte din prima gardă regală.

Bărbatul reușește cu greu să urce în șa, apoi alunecă pe partea cealaltă. În timp ce încearcă să se redreseze, îi cade coiful de ceremonie și încearcă să-l prindă, însă asta îl face să alunece și să cadă de pe cal. Imaginile au ajuns, desigur, virale.

 

"Jandarmeria dezaprobă  un astfel de comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare"

 

Jandarmeria a cerut Parchetului Militar să facă verificări în cazul angajatului care a căzut de pe cal, de Ziua Națională, în București. Incidentul, surprins în imagini care au devenit virale pe rețelele de socializare, a dus la deschiderea unei anchete interne la nivelul instituției. 

Ancheta a scos la iveală faptul că jandarmul, surprins în imaginile devenite virale, nu a fost sincer, când a fost întrebat în legătură cu motivele pentru care nu și-a putut ține echilibrul când a vrut să urce pe cal. Sunt suspiciuni de neglijență în serviciu. Sunt luate în calcul mai multe piste în anchetă: dacă jandarmul a consumat alcool sau substanțe interzise sau dacă nu avea pregătirea necesară ori nu fusese instruit. "Sunt calități esențiale când vorbim de conduita unui cadru militar, în primul rând sinceritatea și asumarea faptelor", a spus, pentru Digi24, Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei. 

"La intrarea în serviciu, acesta, împreună cu toți ceilalți colegi, au fost verificați de șeful nemijlocit, nefiind constatate situații care să împiedice executarea serviciului. Pentru evitarea unor astfel de situații viitoare, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun. Jandarmeria Capitalei dezaprobă cu fermitate un astfel de comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare", comunica Jandarmeria după ce imaginile au ajuns virale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel