Italienii au expulzat mai mulți români: Aduși în țară cu un avion charter

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile din Italia au organizat astăzi un zbor charter pentru transportul a 9 cetățeni români, expulzați din această țară în virtutea legislației în domeniul imigrației.

Nouă deținuți români au plecat astăzi de la Roma la București cu un zbor charter și predați autorităților române pentru a-și executa restul sentinței în țară. Cei nouă români au fost reținuți în Italia în așteptarea extrădării și au antecedente penale importante care includ furt, jaf, trafic de droguri, exploatarea prostituției, traficul de sclavi și comerț și crimă: de mâine își vor executa restul pedepsei aplicate asupra lor în închisorile românești.

Escorta pentru a opera în condiții de siguranță a fost garantată de personalul Poliției de Stat, Carabinieri, Poliția Finanțelor și Poliția Penitenciarelor din cadrul SCIP.

 

9 fugari arestați în România, predați autorităților din Italia

 

Totodată, de la București la Roma, au fost transportați 9 fugari, arestați în România unde se ascunseseră în încercarea de a scăpa de mandatele de arestare europene emise de șapte procurori naționali (Monza, Palermo, Roma, Tivoli, Torino, Treviso și Veneția).

Astfel, opt bărbați și o femeie vor fi trimiși în Italia, toți fugari cu mandat european de arestare și cu profiluri criminale de înalt nivel.

Italia și România au făcut schimburi de deținuți într-un număr semnificativ. Între 2020 - 2021, 78 de prizonieri au fost extrădați din Italia în România unde și-au continuat detenția și 77 s-au întors în Italia, informează ilmonito.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel