Italia. Un român nu a rezistat să-și mai facă ultimele zile din arest la domiciliu și a plecat. Acum a ajuns la închisoare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un român nu a mai rezistat ultimele zile de arest la domiciliu și a plecat. Ulterior a fost transferat la închisoare
Un român nu a mai rezistat ultimele zile de arest la domiciliu și a plecat. Ulterior a fost transferat la închisoare

Mai avea o lună până să fie liber, dar Corneliu Pentilie nu a așteptat să își ispășească pedeapsa în arest la domiciliu și, după încălcări repetate ale obligațiilor impuse de Tribunalul de Supraveghere din Italia, a fost arestat și dus la închisoarea Lanciano.

Românul ar fi încălcat restricțiile impuse de poliție și a fost dus la închisoare. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, aflat în arest la domiciliu, cu sfârșitul pedepsei stabilit pentru 1 aprilie. Acesta primise o sentință a Tribunalului din Sulmona, Italia pentru opunere de rezistență la un funcționar public în octombrie 2020.

Românul a fost supus mai multor controale specifice din partea poliției de stat din Sulmona și se presupune că a încălcat în mod repetat dispozițiile Tribunalului de supraveghere din L'Aquila. În special, acesta a omis de două ori să comunice concediul de la angajatorul său, care i-a permis să își ia concediu și în decembrie 2020 și din nou în decembrie 2021.

 

Bărbatul a părăsit domiciliul chiar în ultimele zile, încălcând astfel măsura arestului la domiciliu

 

Tot în decembrie 2020, fusese arestat pentru evaziune de către postul de poliție din Sulmona pentru că își părăsise domiciliul, iar în decembrie 2021 și februarie 2022 povestea s-a repetat, fiind reclamat la autoritățile judiciare. Datorită investigațiilor efectuate de către anchetatorii secției de poliție, Tribunalul de Supraveghere a adoptat o ordonanță specială prin care a dispus transferul imediat al subiectului în închisoare pentru a executa restul de pedeapsă rămasă, transferându-l la închisoarea din Lanciano.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel