Italia. Un român, de 30 de ani, s-a spânzurat în închisoarea din Benevento

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un român, de 30 de ani, s-a spânzurat în închisoarea din Benevento
Italia. Un român, de 30 de ani, s-a spânzurat în închisoarea din Benevento

Un deținut român, în vârstă de 30 de ani, care era încarcerat în închisoarea Benevento, provincia Campania, și-a pus capăt zilelor. Bărbatul a fost găsit spânzurat, ieri după-amiază, în secția de psihiatrie a spitalului închisorii.

„Este al patrulea caz de sinucidere în provincia Campania, din acest an. Anterior au fost semnalate cazuri de sinucidere în închisorile Santa Maria Capua Vetere, Avellino, Poggioreale. În plus, și un tânăr de șaisprezece ani, care se afla în arest la domiciliu, s-a sinucis. În general, în Italia am ajuns la 29 de sinucideri printre deținuți, unii fiind internați în secțiile psihiatrice ale închisorilor", a explicat Samuele Ciambriello, prefectul provinciei Campania.

Românul fusese încarcerat, în luna mai 2019, în închisoarea din Benevento, fiind acuzat de furt, primire de bunuri furate și ultraj, scrie ottopagine.it. 

Deținutul român, care a murit în secția de psihiatrie, este un eșec pentru sistemul penitenciar, pentru sistemul de sănătate și pentru lipsa unor structuri terapeutice alternative adecvate pentru persoanele care au afecțiuni psihice. Pentru acești oameni ar trebui să existe o alternativă la pedeapsa cu închisoarea. La o conferință națională din 7 iulie am vorbit despre sănătatea mintală a persoanele care se află în penitenciare. În penitenciare, inclusiv la Benevento, nu există psihiatri, și proiecte de incluziune socială pentru aceste persoane. Sănătatea mintală este subminată de constrângerea fizică și de dependența de viața liberă. Penitenciarele comprimă drepturile individuale într-un mod incontestabil”, a mai spus Samuele Ciambriello, prefectul provinciei Campania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel