Italia. Un român a fugit de la bordul unei dube „ștafetă”. Carabinierii l-au prins și l-au băgat în închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Un român a fugit de la bordul unei dube „ștafetă”. Carabinierii l-au prins și l-au băgat în închisoare. FOTO: captură ilfriuli.it
Italia. Un român a fugit de la bordul unei dube „ștafetă”. Carabinierii l-au prins și l-au băgat în închisoare. FOTO: captură ilfriuli.it

Un român și un italian au fost arestați după ce au fost prinși cu o dubă „ștafetă” în care aveau 32 de migranți, în Gorizia, Friuli-Venezia Giulia din Italia.

În ultimele zile, Poliția de Stat Gorizia a arestat un cetățean italian și un cetățean român pentru sprijinirea și favorizarea imigrației ilegale. Primul a fost surprins de personalul Sectorului Poliției de Frontieră, în apropierea fostului punct de trecere a frontierei Casa Rossa, la bordul unei dube cu 32 de persoane de origine asiatică, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, toate fără acte. Bărbatul, care a fugit, a fost urmărit la scurt timp de agenți în via Alviano, lângă universitate.

Cetăţeanul român, care a intrat în ţară împreună cu duba „ştafetă”, după ce a încercat şi el să evadeze, a fost oprit la mică distanţă de doi operatori ai poliţiei de frontieră.

Românul și italianul au fost duși la închisoarea Gorizia la dispoziția Autorității Judiciare, în timp ce duba a fost supusă sechestrului penal.

S-a deschis o anchetă, iar cei doi riscă ani grei de închisoare.

Anglia. Român, căutat în dosarul celor 39 de migranți, blocați în camion. Poliția britanică, apel către conaționali: „Ajutați-ne!”

 

Vezi și 

 

Austria. Șofer român arestat, după ce a fugit de poliție și s-a răsturnat cu mașina în care transporta 15 migranți

 

Un șofer român, în vârstă de 43 de ani a fost arestat în Austria, după ce mașina pe care o conducea a derapat din cauza vitezei excesive, între localitățile Wallern și Apetlon (landul Burgenland), și s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului.

Potrivit Centrului de Securitate de Stat Burgenland, incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de duminică, 18 septembrie 2022, pe șoseaua L205. În urma impactului, 16 persoane au fost rănite, dintre care două grav. Au fost dislocate două elicoptere de ambulanță.

„Șoferul român a fugit pentru a nu fi oprit de o patrulă a armatei federale și a condus spre Apetlon cu viteză excesivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Helmut Marban, potrivit publicației Kronen Zeitung. Accidentul s-a produs într-o curbă la stânga chiar înainte de Villa Vita.

Totul s-a petrecut cu puțin timp înainte de ora 6:30 pe L205, nu departe de granița cu Ungaria. Potrivit lui Marban, patrula armatei a observat un vehicul suspect, așa că militarii au vrut să oprească vehiculul.

„Șoferul însă a călcat pedala de accelerație și a ieșit de pe șosea într-o curbă”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel