Italia: Un PREOT, proxenetul unor românce. I-a PRINS în flagrant

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

O rețea de trafic de persoane a fost descoperită și destructurată de autoritățile din Taranto, Italia. Opt persoane au fost arestate preventiv, iar alte 5 au fost arestate la domiciliu. Printre suspecți se numără și un preot paroh din Monteparano, plasat de asemenea sub control judiciar la domiciliu.

Activitatea de investigație, condusă de procurorul adjunct Antonella De Luca și de poliția din Taranto, în colaborare cu autoritățile din Lodi și Vibo Valentia, a scos la lumină un grup internațional de crimă organizată care se ocupa de trafic de persoane. Victimele erau, în principal, tinere din Europa de Est, forțate să se prostitueze și să plătească apoi așa-numite ”taxe de protecție”. Complice la teroarea femeilor ar fi fost chiar unele rude sau chiar soții acestora, toți cetățeni români.

Potrivit presei italiene, investigatorii au constatat că unele dintre ele au fost vândute sub coordonarea unei prostituate de cetățenie română, în vârstă de 30 de ani, stabilită de mult timp în zona orașului Faggiano. Tinerele din bordelul său primeau căte 400 de euro și li se oferea un "pat" unde puteau practica prostituţia fără repercusiuni.

În ceea ce îl priveşte pe preotul paroh din Monteparano, Saverio Calabrese, acesta a fost suspendat din activitate, potrivit arhiepiscopului de Taranto, Filippo Santoro. Acesta va fi înlocuit de un alt preot din Curia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel