Italia. Un an de la dispariția Andreei: Campioana româncă a dispărut în condiții misterioase, după o petrecere

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Andreea Rabciuc, românca de 27 de ani dispărută pe 12 martie 2022  în Italia, este în continuare căutată de anchetatori. Familia campioanei românce așteaptă de un an un semn de la ea.

Andreea Alice Rabciuc, campioană a României la tir, era o tânără de origine română care avea o viață normală, obișnuită. Avea prieteni, pasiuni, un loc de muncă "dar după ce a întâlnit persoanele nepotrivite", a subliniat partenerul mamei sale la microfoanele Rai Tre, "și-a distrus viața".

Andreea lipsește de acasă de 365 de zile, nu a reușit să sărbătorească alături de cei dragi împlinirea a 28 de ani, în decembrie, iar ultima dată când a fost văzută se afla în rulota staționară din curtea fermei de pe Montecarottese, alături de proprietarul Francesco, de prietena ei Aurora și de iubitul acesteia, Simone.

Italia. Ultimul mesaj trimis de Andreea, înainte de a i se pierde urma de mai bine de o lună: „Trebuie să mă ajuți să dispar!”

 

Situația din acea noapte dintre vineri și sâmbătă, în urmă cu un an, din ceea ce a reieșit ulterior, a fost turbulentă.  Andreea s-a certat toată noaptea cu iubitul ei Simone, care a decis apoi, la ora 5.20, să meargă să cumpere bere cu Aurora în Jesi.

Italia. Un an de la dispariția Andreei

 

La întoarcere, însă, Andreea, care între timp a rămas în rulotă cu Francesco, în videoconferință cu Aurora, era și mai agitată. Vrea să plece, telefonul ei este în mâinile iubitului Simone, care încearcă să o împiedice să plece, el ar vrea să-l sune pe partenerul mamei sale să vină să o ia.

Dar Andreea pleacă în cele din urmă, plecând pe jos, pe șoseaua Montecarottese, spre Moie, singură, fără bani și fără telefon. Care îi vor fi restituite mamei sale abia duminică.

Cert este că din acea dimineață de sâmbătă, 12 martie 2022, nu se mai știe nimic despre ea, pare să fi dispărut în neant.

Au fost lansate căutări, care s-au încheiat după șapte zile pe motiv de plecare voluntară. Primul punct de cotitură în acest caz s-a produs însă la o lună după dispariția ei, pe 13 aprilie: participanții la seara respectivă au fost convocați la cazarma Companiei de Carabinieri din Jesi.

Campioana româncă a dispărut în condiții misterioase, după o petrecere

 

Simone a fost apoi anchetat cu ipoteza infracțiunii de răpire și și-a încredințat apărarea avocatului Emanuele Giuliani. Ancheta, condusă de carabinieri, este coordonată de procurorul Irene Bilotta, care a cerut deja două prelungiri.

Între timp, cabana se află sub sechestru, iar două jachete ale lui Simone, mașina acestuia și cea a mamei sale sunt, de asemenea, sechestrate.

Răsturnare de situație în cazul dispariției Andreei în Italia: „Am văzut-o plecând“

Investigațiile continuă, dar încă nici urmă de Andreea.

Cu o seară înainte, ea îi spusese fostului ei iubit Daniele că vrea să scape de toată lumea, că vrea să-și schimbe viața. Cei doi își stabiliseră o întâlnire, dar apoi ea îl ratase pentru că voia să petreacă o ultimă seară cu Simone.

Daniele, pe de altă parte, se afla cu prietenul său Omar într-un bar din Jesi, unde au stat până la ora opt dimineața și apoi s-au culcat.

Unde a dispărut Andreea Rabciuc?

 

O aștepta cineva în fața cabanei? Cineva pe care Andreea îl chemase să o ia? Cine? Rămân doar speculațiile.

În acea seară, Andreea îl sună și pe tatăl ei natural, aflat de douăzeci de ani în Spania, dar el doarme și nu răspunde: cu două săptămâni înainte îi mărturisise că are probleme.

Italia. Mama Andreei, românca dispărută de șapte luni, în lacrimi: „Spune-mi unde este fiica mea!”

Figuri și personaje care se întrepătrund, situații care se derulează pe firul unei existențe devenite din ce în ce mai complicate, în această situație cu prea multe fațete încă obscure și care, după primele luni de expunere mediatică, s-a estompat încet-încet.

Nu este însă și cazul celor care încă o mai așteaptă, precum mama ei, Georgeta, a celor care nu s-au resemnat să spere că Andreea, oriunde s-ar afla, s-ar putea întoarce într-o zi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel