Italia. Tânără româncă, nouă metodă de înșelătorie online: A convins o vânzătoare să îi dea banii cu care urma să cumpere de la ea

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnată la 4 luni de închisoare pentru înșelătorie, după ce a reușit ceva aproape imposibil: A convins vânzătoare să îi transfere o sumă de bani, pe care ulterior avea să o folosească pentru a cumpăra mai multe obiecte de mobilier, tot de la ea.

Este a mia oară când instanța din Ascoli se ocupă de o escrocherie online. Însă de această dată, judecătoarea Barbara Bondi Ciutti, care a condamnat o tânără de 24 de ani, de naționalitate română, a rămas uimită de felul în care au decurs lucrurile.

Tânăra româncă a fost găsită vinovată că a înșelat o femeie din Ascoli, care, foarte naivă, s-a lăsat dusă de nas.

 

Tânără româncă, metodă de înșelătorie fantastică

 

Totul a început când acesta din urmă a pus în vânzare o bibliotecă, o masă și șase scaune pe site-ul Subito.it. În anunțul publicat, ea a stabilit prețul de vânzare la 1.000 de euro. Românca a răspuns și s-a arătat interesată să cumpere produsele aflate la vânzare. Așa că a invitat-o pe vânzătoare să meargă la un oficiu poștal unde a reîncărcat un card Poste Pay evolution pe numele ei, pentru suma de 950 de euro.

Cu alte cuvinte, femeia care dorea să cumpere biblioteca, masa și scaunele, în loc să plătească cei 1.000 de euro ceruți de vânzătoare, a păcălit-o pe acesta din urmă să o lase să-i ușureze contul cu 950 de euro.

Femeia din Ascoli a depus o plângere. În urma investigațiilor au fost identificate două persoane: Tânăra româncă, care a fost judecată și condamnată, și un bărbat, de naționalitate italiană, care nu a fost identificat. Românca în vârstă de 24 de ani, apărată de avocata Annalisa Corradetti, a fost condamnată ieri la 4 luni și o amendă de 100 de euro (pedeapsă cu suspendare).

 

Român, escrocherie cu apartamente de închiriat pe plajă, în Italia

 

Un alt român din Italia, în vârstă de 27 de ani, a intrat în atenția polițiștilor după o escrocherie cu apartamente de închiriat pe internet, în Cesenatico, provincia Forlì-Cesena, Italia.

Potrivit primelor informații oferite de anchetatori, românul, alături de un italian, ar fi postat online un anunț conform căruia închiriază un apartament pentru oamenii care doresc să-și petreacă câteva zile de vacanță pe o plajă a Mării Adriatice. 

Una dintre victime, o femeie din Argentina de 50 de ani, plătise deja un depozit de 1.000 de euro și aștepta deja cu nerăbdare o experiență de neuitat în Cesenatico: soarele pe plajă, înotul în Marea Adriatică și multă relaxare într-un apartament din orașul turistic Romagna. I-a plăcut mult locuința, după ce a văzut-o pe internet. Din păcate, însă, nu exista nici măcar o umbră a acelei case de vacanță. Sau mai bine zis, nu era deținută de cei care se lăudau cu posibilitatea de a-l închiria.

Anunțul de pe internet s-a dovedit a fi o înșelătorie din toate punctele de vedere. Victima a observat târziu, aceasta este problema: anterior plătise un depozit substanțial prin transfer bancar, peste 1.000 de euro, în buzunarele celor doi escroci cu care deja încheiase acordul.

Odată ce depozitul a fost colectat, au dispărut, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat vreodată, lăsând-o uluită pe victimă, care în acel moment a realizat că a fost înșelată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel