Italia. Român, escrocherie cu apartamente de închiriat pe plajă. Cum a obținut bărbatul mii de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. ROMÂN, ESCROCHERIE cu apartamente de închiriat pe plajă. Cum a obținut bărbatul MII de EURO
Italia. ROMÂN, ESCROCHERIE cu apartamente de închiriat pe plajă. Cum a obținut bărbatul MII de EURO

Un tânăr român, în vârstă de 27 de ani, este în atenția polițiștilor după o escrocherie cu apartamente de închiriat pe internet, în Cesenatico, provincia Forlì-Cesena, Italia.

Potrivit primelor informații oferite de anchetatori, românul, alături de un italian, ar fi postat online un anunț conform căruia închiriază un apartament pentru oamenii care doresc să-și petreacă câteva zile de vacanță pe o plajă a Mării Adriatice. 

Una dintre victime, o femeie din Argentina de 50 de ani, plătise deja un depozit de 1.000 de euro și aștepta deja cu nerăbdare o experiență de neuitat în Cesenatico: soarele pe plajă, înotul în Marea Adriatică și multă relaxare într-un apartament din orașul turistic Romagna. I-a plăcut mult locuința, după ce a văzut-o pe internet. Din păcate, însă, nu exista nici măcar o umbră a acelei case de vacanță. Sau mai bine zis, nu era deținută de cei care se lăudau cu posibilitatea de a-l închiria.

 

Anunțul de pe internet s-a dovedit a fi o înșelătorie

 

Anunțul de pe internet s-a dovedit a fi o înșelătorie din toate punctele de vedere. Victima a observat târziu, aceasta este problema: anterior plătise un depozit substanțial prin transfer bancar, peste 1.000 de euro, în buzunarele celor doi escroci cu care deja încheiase acordul.

Odată ce depozitul a fost colectat, au dispărut, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat vreodată, lăsând-o uluită pe victimă, care în acel moment a realizat că a fost înșelată.

Femeia argentiniană s-a dus imediat la carabinierii stației Argenta pentru a-i denunța pe autorii capcanei în care a căzut. Și poate obține înapoi acea sumă pe care o dăduse în avans.

Militarii au început anchetele și i-au identificat pe escroci: un italian de 28 de ani, rezident în Abruzzo, și un român de 27 de ani, fără adăpost în Italia. 

Cei doi sunt acuzați de infracțiunea de fraudă online. Acum vor trebui să răspundă în fața instanței de la Ferrara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel