Italia. Sentință triplată pentru doi frați români, care au ucis un bărbat în bătaie: Copilul său a văzut de la balcon totul

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUTRATIV
Foto: ILUTRATIV

Bătut în Lunea Paștelui, la Castiglione Tinella, în Italia, un macedonean a murit după patru ani de comă: agresorii, doi frați români, au fost condamnați la 22 de ani de închisoare.

Georgiev Gorancho, macedoneanul implicat într-un scandal la Castiglione Tinella, în regiunea Asti, a decedat. După moartea sa, procesul a fost refăcut, iar sentința aproape triplată pentru cei doi români care i-au provocat rănile. 

Fumul de la grătarul de Paște i-a deranjat pe vecini, cu care au existat deja tensiuni și certuri. Sosirea carabinierilor nu a ajutat la calmarea spiritelor. O bătaie crâncenă a izbucnit între un grup de patru macedoneni și patru români. Georgiev Gorancho, în vârstă de 39 de ani, a pățit-o cel mai rău: a fost lovit în cap cu un băț și cu piciorul, fiind în comă timp de patru ani, înainte de a muri în ianuarie 2020, în urma loviturilor violente primite în 2016.

Șase ani mai târziu, frații Adrian și Valentin Betea au fost condamnați la 22 de ani de închisoare, fiind acuzați că l-au atacat, pe 28 martie 2016, în Castiglione Tinella. Judecătorii Curții de Assise din Asti au dispus o pensie de 240.000 de euro pentru soția și cei patru copii ai victimei: copilul de 12 ani a asistat la bătaie de la fereastră. 

Italia. Sentință triplată pentru doi frați români, care au ucis un bărbat în bătaie: Copilul său a a văzut de la balcon totul

 

Cei doi frați români fuseseră deja condamnați în primă instanță la opt ani de închisoare, dar pentru tentativă de omor. Când Gorancho a murit, sentința a fost anulată și cazul a fost reluat cu acuzația mai gravă de crimă. Avocații care i-au asistat pe cei doi frați au încercat să explice că a fost o bătaie declanșată de grupul de macedoneni, care au fost primii care și-au atacat vecinii din cauza unui grătar sub foișorul din grădina lor. Dar argumentul unei reacții la provocare nu a rezistat. Ei vor face recurs. 

De fapt, frații români au fost cei care au chemat carabinierii după ce au primit primele plângeri din partea macedonenilor, iar când soldații au plecat, li s-a spus că se vor întoarce în 20 de minute "ca să le rezolve până seara". Bătaia a avut loc ceva mai târziu în cursul după-amiezii și a fost brutală, cu bâte.

Georgev a fost lovit în garaj, mai întâi, în picioare și apoi în cap. Fiul și-a sunat îngrozit mama pentru a o avertiza de ceea ce se întâmpla. Când a ajuns la fața locului, femeia și-a găsit soțul întins pe jos, incapabil să vorbească, iar la scurt timp a făcut stop cardiac. Starea sa era atât de gravă încât s-a aflat în stare vegetativă de patru ani. 

Acuzarea ceruse o pedeapsă de 17 ani de închisoare. Alți doi inculpați au fost condamnați la șase luni de închisoare pentru încăierare, iar un al treilea, tot un român, Daniel Leu, a fost achitat. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel