Italia. S-a descoperit ce aveau în comun cei care au murit de COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un raport publicat pe site-ul oficial de căre Institutul Superior al Sănătății din Italia (ISS) arată principalele caracteristici ale celor care au murit în urma infecţiei cu coronavirus. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 18.641 de pacienţi.

Potrivit raportului, vârsta medie a celor care au decedat în urma infecției cu coronavirus era de 79 de ani. Dintre aceștia, doar 6.339 (34%) erau de sex feminin. Vârsta medie a celor care au murit este cu cel puțin 15 ani mai mare comparativ cu cea a persoanelor care au fost confirmate pozitiv (vârstă medie – pacienți decedați: 79 de ani, pacienți conformați pozitiv: 62 de ani). Femeile care au decedat ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 aveau o vârstă medie mai înaintată (83 de ani) față de cea a bărbaților (79 de ani), scrie Romaniatv.net.

Citește și Bilanţ 16 aprilie, Italia. Numărul deceselor scade, iar al infectărilor crește, în ultimele 24 de ore

De asemenea, a fost ales un eșantion de 1.596 de pacienți ale căror dosare medicale s-au putut analiza pentru a stabili câte afecțiuni prezentau înainte de infectarea cu COVID-19. Astfel, s-a observat că în medie aceștia aveau trei afecțiuni.

53 de pacienți (3,3%) nu sufereau de nicio boală, 231 (14,5%) sufereau de o singură boală, 331 (20,7%) sufereau de două boli și 981 (61,5%) sufereau de cel puțin trei boli. 93% dintre pacienții care au fost internați prezentau simptome specifice infectării cu coronavirus. Cele mai frecvente simptome au fost febra și tusea, urmate de diaree și hemoptizie. În 107 din cazuri (7%), simptomele pe care aceștia le prezentau nu au putut fi asociate virusului.

 

8 nu sufereau de nicio boală

 

Durata medie dintre momentul când au apărut primele simptome și până în momentul decesului a fost de 10 zile, iar dintre momentul când au apărut primele simptome și internarea la spital, de 5 zile. Această durată se prelungește cu 4 zile pentru cei care au fost internați la secția de terapie intensivă.

La data când s-a realizat studiul, 217 (1,2%) dintre cei 18.641 de pacienți decedați aveau vârsta sub 50 de ani, dintre care 47 aveau vârsta sub 40 de ani (32 de bărbați și 15 femei cu vârsta între 5 și 39 de ani). Dintre aceștia, 33 sufereau deja de boli grave, iar 8 nu sufereau de nicio boală. Dosarele medicale a ultimilor 6 nu au fost disponibile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel