Italia. Români, arestați pentru tentativă de omor: Au înjunghiat un bărbat și l-au bătut cu bastoane de fier și bâte de baseball

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

După arestarea a doi fugari, pe numele cărora existau mandate de arestare internaționale și găsiți recent în capitala pontină, carabinierii Companiei din Latina au arestat alți doi subiecți, afectați de așa-numitul mandat european de arestare (MAE).

Arestarea, în ultimele zile, în capitala pontică, a două persoane urmărite la nivel european, nu a părut imediat întâmplătoare. Acest lucru i-a condus pe anchetatori la o analiză mai precisă a celor două episoade, efectuând investigații mai detaliate și mai amănunțite, pentru a verifica dacă aceștia erau doar în trecere sau dacă au găsit refugiu pe teritoriul Latinei împreună cu alți complici.

Militarii au procedat la verificarea dacă primii arestați - un bărbat originar din România și un altul din Maroc - au avut interese sau conivență cu localnicii. Personalul Secției operative din cadrul Nucleului Operativ și Radiomobil, printr-o activitate info-investigativă neîntreruptă și minuțioasă, a efectuat servicii țintite în vederea căutării și prinderii unor potențiali alți subiecți, afectați de măsuri restrictive și posibil a avea legătură cu cei doi arestați anterior.

 

Români arestați pentru tentativă de omor, în Italia

 

Activitățile de investigație au permis, de fapt, să se strângă cercul în jurul altor doi cetățeni, care s-au dovedit a fi beneficiari de mandate europene de arestare, emise de Autoritatea Judiciară din România.

Este vorba despre doi bărbați, de 56 și, respectiv, 53 de ani, condamnați pentru infracțiunea de tentativă de omor calificat comisă în februarie 2018, în complicitate cu compatriotul lor deja arestat de carabinieri săptămâna trecută.

Faptul că primul arestat a acționat împreună cu alți doi compatrioți i-a făcut pe carabinieri să bănuiască faptul că și cei doi complici s-ar fi putut refugia pe teritoriul pontin. Astfel, ofițerii Secției Operaționale a Nucleo Operativo e Radiomobile din Latina, sub conducerea locotenentului Mario Ferrari, au continuat căutările neîntrerupte ale celorlalți doi complici, concentrându-se în zona arestului anterior (în Via Don Torello) și reușind să-i identifice pe cei doi în timp ce se deplasau pe un mic drum izolat în zona rurală din Pontine. 

 

Au înjunghiat un bărbat și l-au bătut cu bastoane de fier și bâte de baseball

 

În special, subiecții arestați au fost condamnați pentru că, în complicitate, au urmărit, blocat și capturat victima și - înarmați cu bastoane de fier, bâte de baseball și un cuțit - l-au lovit în mod repetat în cap pentru a-l ucide.

Curtea de Apel din Roma a validat dubla arestare a carabinierilor din Latina și a dispus plasarea lor în închisoare până la finalizarea procedurii de extrădare.

Arestarea a patru persoane căutate în câteva zile a determinat Comandamentul provincial să își intensifice serviciile pentru a evita ca provincia Latina, datorită poziției sale tampon între Campania și capitală, să devină o destinație pentru persoanele căutate. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel