ITALIA: Româncă UCISĂ ÎN BĂTAIE de partenerul ei. Gelu s-a lăudat prietenilor: „Nu m-au închis! Proști, proști!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Gelu Cherciu, un român de 67 de ani din Italia, a fost condamnat de autoritățile din Italia la 13 ani de închisoare pentru uciderea Monicăi Gondoș, concubina lui de 53 de ani. Pedeapsa lui a rămas neschimbată, deși a făcut apel.

Săptămâna aceasta, Curtea de Apel din L'Aquila a confirmat sentința de 13 ani de închisoare pentru concubinul și compatriotul Monicăi Gondoș, ucisă în seara de 30 mai 2018. Călăul  său, Gelu Cherciu, de 67 de ani, apărat de avocatul Fabrizio Giannini, a fost acuzat de vilență continuă în familie și moartea femeii.

În primă instanță, procurorul ceruse o pedeapsă de 20 de ani pentru el, care a scăzut apoi la 13 și a fost confirmată recent de judecătorii de gradul doi. Pe 30 noiembrie, procurorii urmează să dea motivarea sentinței. Românul a negat întotdeauna că și-ar fi ucis partenera. Însă după ce a fost interogat de carabinieri, fără să știe că a fost interceptat, bărbatul a dt de înțeles, după o discuție cu un prieten, că polițiștii nu a fost în stare să-l demasce: „Nu m-au închis! Proști, proști!”. După șase luni el a fost arestat uciderea femeii, în contextul unui menaj familial marcat de violență și maltratare.

Citește și: Italia. ROMÂN, la procesul în care este acuzat că și-a UCIS soția: „Am găsit-o MOARTĂ când am ajuns acasă! M-am SPERIAT!”

Cherciu a început să se încurce în declarații încă din primele zile ale anchetei când, chestionat de procurorul Anna Benigni, el a susținut mai întâi că și-a văzut partener ultima dată la ora 16.00 și apoi a a spus că între 11.30 și 12.00. Femeia a fost găsită lipsită de viață pe la 18.00 El a negat, de asemenea, că a bătut-o, chiar dacă fiicele lui Gondos au raportat certuri constante și violente și abuzul de alcool al lui Cherciu. Certuri care au culminat aproape întotdeauna cu agresiuni fizice asupra mamei. 

„Am crezut că glumește. M-am speriat“

 

Potrivit anchetatorilor, Gelu Cherciu a venit acasă beat în acea seară şi a atacat-o pe concubina sa, Monica Gondoș, cu pumnii şi palmele, până i-a rupt coastele. În urma leziunilor, femeia a suferit o acumulare de sânge în zona plămânilor şi a murit. Românul a povestit judecătorilor varianta sa despre cum s-ar fi petrecut lucrurile și a susținut faptul că în acea zi a „crezut că glumește” concubina sa.

„Când m-am apropiat de ea, avea ochii deschiși, am încercat să fac masaj cardiac și respirație gură la gură și am văzut că este moartă. Când au ajuns carabinierii și ambulanța, m-am îmbrăcat și nu-mi amintesc ce s-a întâmplat. M-am trezit la spital, au luat probe de sânge de la mine, apoi m-am dus la secția de poliție unde m-au întrebat cum s-a întâmplat. Pot spune că am găsit-o moartă când am ajuns acasă, m-am speriat”, povestea Cherciu în fața judecătorilor. Aceștia însă nu au crezut varianta sa, întrucât, așa cum a demonstrat procuratura, decesul a fost provocat de loviturile pe care Gelu Cherciu i le-a aplicat. 

Procuratura a evidențiat așadar că numeroasele răni și vânătăi găsite pe corpul Monicăi nu au fost provocate în mod accidental și că relația celor doi concubini a fost, cel puțin în ultimii patru ani, una plină de evenimente violente. Potrivit rechizitoriului, Cherciu era deseori beat și din 2014 erau dovedite atacuri asupra femeii din motive banale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel