Italia. Româncă de 29 de ani, moartă așteptând ambulanța ore în șir: „Vreau dreptate! Cer măcar atât, ca moartea ei să nu fie în zadar“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Familia Paulei, o româncă de 29 de ani stabilită la Roma (Italia) și moartă după ce a așteptat ambulanța aproape 3 ore, cere dreptate. Femeia a fost lăsată să agonizeze în casă ore în șir, până când și-a dat ultima suflare.

Sora Paulei, Rebeca, tânăra româncă care a murit așteptând ambulanța: „Am sunat de patru ori la 118, putea fi salvată“.

 Vreau dreptate pentru sora mea, cer măcar atât și ca moartea ei să nu fie în zadar“. Rebecca, sora mai mică a Paulei Onofrei, fata care a murit la sfârșitul lunii iulie din cauza unui șoc septic provocat de un ulcer duodenal perforat, după ce a așteptat o ambulanță mai bine de două ore și jumătate, vorbește cu voce fermă.

Citește și: O româncă din Italia și-a pierdut viața după ce ambulanța a întârziat două ore și jumătate

Astăzi, o anchetă privind moartea ei este în curs de desfășurare, iar familia fetei cere cu insistență să afle adevărul. "În 2022, nu este posibil să aștepți aproape trei ore pentru o ambulanță", adaugă Artemiza, mama Paulei. "Nimeni și nimic nu-mi va da fiica înapoi, dar vreau să știu măcar ce s-a întâmplat cu ea.

Italia. Româncă de 29 de ani, moartă așteptând ambulanța ore în șir

 

157 sunt minutele pe care Paula Onofrei le-a așteptat înainte ca ambulanțierii să ajungă la ea. Asta înseamnă mai mult de două ore și jumătate de așteptare, un timp foarte lung dacă vă simțiți rău și aveți nevoie de tratament. În acest interval de timp au fost efectuate patru apeluri la 118. Cea care solicită ajutor era sora ei mai mică, Rebecca, care se afla acasă cu Paula.

Cu două zile mai devreme se dusese la urgențe pentru că se plângea de crampe abdominale severe. Acolo au suspectat că este vorba de o simplă colită și, după ore întregi de așteptare în sala de așteptare, Paula a decis să plece acasă, în ciuda durerii atroce.  În dimineața zilei de 23 iulie, starea ei s-a înrăutățit, iar sora ei, Rebecca, a decis să cheme o ambulanță.

"Sora mea este bolnavă, nu-și mai simte mâinile și picioarele". "Venim", răspund salvatorii la celălalt capăt al firului. Dar a durat aproape trei ore și încă trei apeluri telefonice până când ajutoarele aveau să sosească. "Când au ajuns, era prea târziu", repetă Rebecca, "Sora mea ar fi putut fi salvată, s-ar fi putut face mai mult, în schimb a murit sub ochii mei“.

Rebeca, Sora Paulei: „Vreau dreptate! Cer măcar atât, ca moartea ei să nu fie în zadar“

 

În ziua tragediei, Artemiza, mama Paulei, se afla în România și, prin urmare, nu a putut decât să urmărească neputincioasă evenimentele prin intermediul unui telefon: "Vreau să știu cine este vinovat de toate astea", spune Artemiza într-un interviu pentru FanPage, "Cine a greșit trebuie să plătească, fiica mea nu se va mai întoarce niciodată, dar măcar trebuie să i se facă dreptate.

2. -imagine fara descriere- (paula-mama-si-sor.png)

Acum, cuvântul trece la Parchetul din Roma, dar, dată fiind complexitatea cazului, ancheta ar putea dura până în vara anului viitor. Între timp, Ares spune că a demarat o anchetă internă. La rândul său, familia Onofrei, urmată de avocații Aurelio Padovani, Pasqualina Monaco și Sara De Vincenzi, a predat toate elementele de care dispune, printre care s-ar afla și un ecran care să ateste orele convorbirilor telefonice dintre Rebecca și serviciile de urgență 118.

Anchetatorii vor trebui să stabilească ce s-a blocat în mașina de salvare, și anume dacă nu existau de fapt ambulanțe disponibile în Roma în acea zi și de ce. Cealaltă întrebare este dacă Paula ar fi avut șansa de a se salva dacă ar fi intervenit la timp. Decesul a survenit din cauza unui șoc septic cauzat de un ulcer duodenal perforat, un caz foarte rar. Dar miezul problemei este dacă tânăra ar fi putut supraviețui dacă ambulanța ar fi ajuns mai devreme.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel