O româncă din Italia și-a pierdut viața după ce ambulanța a întârziat două ore și jumătate

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă din Italia și-a pierdut viața după ce ambulanța a venit mult prea târziu. 

„Ambulanța a ajuns târziu. Poate că în acele două ore și 36 de minute fiica noastră ar fi putut fi salvată”, spun părinții Paulei Onofrei, de 29 de ani, chelneriță în Trastevere.

Paula a ajuns inițial la spital cu dureri groaznice, doar că medicii au decis să o externeze ajungând la concluzia greșită că ar suferi de o colită. Medicii au acuzat inclusiv că românca ar fi consumat droguri, dar nu a fost niciodată vorba de așa ceva. Paula era o ospătăriță care își câștiga existența lucrând într-un restaurant din Trastevere. 

Românca a ajuns acasă suferind de aceleași dureri îngrozitoare. Moartea a venit câteva ore mai târziu, deși sora ei mai mică, Rebecca, a sunat de 4 ori la 118 cerând urgent o ambulanță, relatează presa italiană

În cele din urmă, Paula Onofrei a murit acasă, la Casalotti, în fața salvatorilor. Autopsia efectuată de medicul legist al Universității La Sapienza Costantino Cialella a constatat că tânăra a murit din cauza unui ulcer duodenal perforat. 

Ar fi putut să fie salvată? Este adevărat au fost patru apeluri la 118, iar ambulanța a venit mult prea târziu? 

Va fi o anchetă a parchetului de la Roma pentru a stabili acest lucru. Părinții, asistați de avocatul Aurelio Padovani, au depus plângere. 

De asemenea, va trebui stabilit dacă primii medici care au examinat-o pe tânără la urgențe și au externat-o la scurt timp după aceea pot fi trași la răspundere. Între timp, serviciul 118 a început o anchetă internă.

 

Derularea evenimentelor pas cu pas

 

Faptele datează din 21 iulie, anul trecut: în acea zi fata a mers la urgențe cu crampe abdominale severe, dar a fost externată rapid. Paula a rămas acasă a doua zi, vineri, 22. Se străduia să se miște, dar nu putea prea bine, din cauza durerilor.

Sâmbătă, 23 iulie nu se putea ridica din pat. În lacrimi i-a spus surorii ei că nu-și mai simte mâinile și picioarele. Rebecca a sunat foarte îngrijorată la 118 pentru prima dată.

 

Apelurile telefonice

 

Potrivit avocatului familiei, primul telefon a fost dat la ora 13:03, operatorul spunând că va trimite o ambulanță.

Vehiculul nu sosește, așa că Rebecca a sunat pentru a doua oară la 118, la ora 14:13. Situația se înrăutățește. La 14:57 sosește al treilea apel. „Sora mea are trupul mov, de ce nu veniți?"

La 15:29 Rebecca a sunat pentru a patra oară în speranța că va sosi salvarea. Ambulanța va sosi abia după zece minute, mult prea târziu. Tânăra murise deja. 

Examenul medico-legal a arătat că Paula a murit de șoc septic secundar din cauza unui ulcer duodenal perforat complicat de peritonită și pneumonie.

„Nu vrem să ajungem la concluzii pripite, dar cazul merită lămurit”, spune Aurelio Padovani, avocatul familiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel