Italia. Român prins după o crimă de acum 19 ani. Victima atrăgea oamenii străzii pentru relații sexuale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură tgverona.it
Sursa foto: captură tgverona.it

Un român, în vârstă de 64 de ani, a fost arestat la Verona, Italia, pentru o crimă pe care ar fi comis-o în urmă cu 19 ani.

Potrivit tgverona.it, în urma investigațiilor desfășurate de echipajul mobil al sediului Poliției Scala (și de Serviciul Operațional Central și de Poliția Științifică din Roma), Poliția de Stat, pe mandatul procurorului din Verona, l-a arestat pe Ion L., în vârstă de 64 de ani, cetățean român deținut pentru crimă agravată a lui Antonio Schiesaro, în vârstă de 70 de ani, care a avut loc la Veronetta, în via don Nicola Mazza, în mai 2001.

Anchetele au fost inițiate la acea dată în urma descoperirii cadavrului bărbatului, în interiorul casei sale, lovit violent și în mod repetat. Victima a fost lovită de 70 de ori la gât și la spate cu o foarfecă de oțel. 

 

Stilul de viață al victimei a îngreunat ancheta

 

Activitățile de investigare au fost complexe întrucât victima obișnuia să frecventeze zona gării în căutarea tinerilor, oameni ai străzii, în mare parte străini, cu care să aibă relații sexuale ocazionale în schimbul ospitalității. Din acest motiv, foarte multe persoane i-ar fi trecut pragul casei.

Deși au adunat numeroase probe, inclusiv din zona băii, unde criminalul s-ar fi spălat pentru a șterge urmele, anchetatorii au bătut ani buni pasul pe loc. În cele din urmă, grație unei reanalize a dosarelor vechi rămase cu autor necunoscut, grație probelor ADN și metodelor moderne de analiză a probelor, anchetatorii au ajuns la românul Ion L. Românul a fost capturat în zona Ostia, unde se refugiase într-un camping.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel