Italia. Român, prins cu geanta burdușită cu scule, de 2000 de euro, furate de pe un șantier

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Român, prins cu geanta plină cu scule, de 2000 de euro, furate de pe un șantier
Italia. Român, prins cu geanta plină cu scule, de 2000 de euro, furate de pe un șantier

Serviciul de patrulare de la Sediului Poliției din Pisa a verificat, luni după-amiază, 28 martie, mai multe persane care se aflau în Piazza Vittorio Emanuele II, sub arcadele Oficiului Poștal Central.

Printre persoanele supuse verificării s-a aflat și un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, care avea cu el o  geantă. În timpul percheziție genții românului, polițiștii au  găsit câteva unelte de lucru deosebit de valoroase, printre care două burghie și un furtun ale unor mărci cunoscute.

Luat la întrebări, românul nu a putut explica agenților proveniența instrumentelor. Prin urmare, când au verificat numele românului în baza de date a Poliției, agenții au avut parte de o surpriză, relatează pisatoday.it.

Românul era destinatarul unei măsuri legislative preventive, potrivit căruia nu avea voie să revină în municipiul Pisa, din cauza infracțiunilor comise anterior de el contra proprietății private. Din aceste motive, românul, de 43 de ani, a fost însoțit la Sediul Poliției și a fost sesiză Autoritatea Judiciară pentru primirea bunurilor sustrase și nerespectarea interdicției de întoarcere în municipiul Pisa.

Polițiștii au continuat investigațiile și au descoperit că sculele au fost furate în timpul nopții de pe un șantier din Piazza dei Facchini. În cele din urmă, proprietarul șantierului și-a recuperat bunurile sustrase, în valoare de 2.000 de euro.

Un alt român a fost arestat în Austria, după ce a fost surprins în timp ce fura banii din cutia pentru ofrande dintr-o biserică.

 

Austria. Hoțul român care golea cutiile milei din biserici, dat de gol de un martor

 

Polițiștii din Landeck, Tirol, au reușit să rețină un hoț care golea, fără nicio jenă, cutiile milei din biserici. Acesta s-a dovedit a fi un român în vârstă de 45 de ani, care a fost prins imediat după un jaf, datorită unui martor. Acum, suspectul este în custodia poliției.

Luni după-amiază, un enoriaș al unei biserici a observat o persoană necunoscută care "pescuia" bani din cutia de ofrande. Martorul a alertat imediat poliția.

În cursul unei acțiuni de urmărire, o patrulă de poliție a reușit să oprească un român, de 45 de ani, care avea asupra sa o cantitate mare de monede, precum și unelte artizanale folosite la jaf, scrie krone.at.

În cursul investigațiilor ulterioare, s-a constatat că suspectul român a mai comis două jafuri în aceeași biserică. Suspectul a fost arestat și trimis în închisoarea din Innsbruck din ordinul Parchetului.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel