Italia. Român, acuzat de furturi de automobile și motoare de bărci, arestat după 14 ani de căutări

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Român, acuzat de furturi de automobile și motoare de bărci, arestat după 14 ani de căutări
Italia. Român, acuzat de furturi de automobile și motoare de bărci, arestat după 14 ani de căutări

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, de origine română, a fost surprins și a reținut în Tarvisio, pe data de 26 mai, pe numele lui fiind emis un ordin de închisoare, de către procurorul general de la Curtea de Apel din Trieste.

Românul trebuie să execute o pedeapsă de 2 ani, 3 luni și 18 zile, după ce a fost condamnat de instanțele din Udine, Veneția și Bologna, pentru fapte comise în Tarvisio, Mestre  și Modena între anii 2007 și 2015. Bărbatul este acuzat de mai multe jafuri. Astfel, acesta, împreună cu doi compatrioți, a furat un automobil și un motor de barcă,  pe data de 9 martie 2007 la Mestre. Cei trei au fost surprinși de carabinierii din Venezia, în timp ce se deplasau într-o mașină furată, în care se afla și motorul sustras de la o barcă.

În 2007, el a fost cercetat într-o anchetă, efectuată de polițiștii de la sediul din Modena, fiind acuzat că face parte dintr-o rețea infracțională româno-albaneză, care se ocupa de trafic de persoane Infractorii au ajutat, din septembrie 2004 până 2007, mai multe femei din Est să ajungă, clandestin, în Italia, scrie telefriuli.it.

În ianuarie 2015, românul a fost oprit de Poliția de Frontieră din Tarvisio și reținut în vederea executării unui mandat de arestare, emis de Parchetul Trento. După ce și-a ispășit pedeapsa, românul a fost eliberat din închisoare, nemaiputând fi identificat în Italia.

În urma anchetei efectuate de Direcția Centrală a Poliției Penale și Serviciul de Cooperare Internațională a Poliției, s-a constatat că românul a părăsit Italia, mutându-se în Austria, în orașul Graz, unde a fost localizat de poliție și arestat în baza deciziei procurorului din Trieste, emis pe data de 29 aprilie. Românul a fost extrădat în Italia, cu predare la frontiera Tarvisio de către autoritățile austriece. Acesta a ajuns la închisoare, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel