Italia. Răsturnare de situație în cazul asasinării Ruxandrei: „N-am ucis-o eu! Eram drogat când v-am zis asta!“

Damiano Torrente, pescarul italian care ieri a dezvăluit că este autorul asasinatului Ruxandrei Vesco, o româncă de 33 de ani dispărută încă din 2015, își schimbă declarația după doar 24 de ore. Inițial, el a spus că a  la îndemnul unui preot, fiind împins de remușcări.

„Nu am fost cel care a ucis-o, când am spus asta eram sub influența drogurilor”, a revenit, după doar 24 de ore de la prima declarație, Damiano Torrente, pescarul sicilian care, ieri, a poveste că în urmă cu cinci ani a ucis-o e româncă. Ruxandra Vesco a dispărut în 2015 și ieri pescarul a indicat chiar și un loc unde i-ar fi aruncat cadavrul, într-o râpă din Monte Pellegrino, loc unde, de altfel, a fost găsit un sac cu oase umane. Medicii legiști urmează să stabilească dacă într-adevăr rămășițele pământești îi aparțin româncei sau nu.

Citește și: Italia. Româncă dispărută în urmă cu 5 ani, găsită moartă: Asasinul Ruxandrei a mărturisit totul, la îndemnul preotului

Răsturnarea de situație a fost anunțată de avocatul Alessandro Musso care îl apără pe Torrente. „El a spus că, în 2019, a mărturisit mai mărturisit o dată asasinarea femeii și a tuturor rudelor sale la poliție. Dar poliția a cercetat atunci, nu a găsit cadavrul victimei la locul indicat atunci, iar rudele de care zicea ca le-ar fi omorât, erau în viață, astfel încât cazul a fost clasat în timpul investigațiilor preliminare“, a explicat reprezentantul său, potrivit Diretta Sicilia.

Bărbatul a spus inițial că s-a pocăit și a avut mustrări de conștiință, detalii confirmate și de preotul în fața căruia s-a spovedit, și care l-a îndemnat să mărturisească faptele. Damiano a povestit inițial că la sfârșitul lunii septembrie 2015, ar fi găzduit-o pe femeie în casa sa, unde ar fi consumat și relații sexuale, după ce a cunoscut-o undeva la Marea Addaura. Cei doi au locuit împreună, până la întoarcerea soției sale, care era plecată împreun cu copiii, potrivit Blogsicilia.it.

Strangulată cu o frânghie pescărească

 

La jumătatea lunii octombrie, când ar fi fost ucisă, Românca i-ar fi cerut lui Damiano să se mute în casa lui însă acesta căsătorit și cu copii, a refuzat-o, moment în care Ruxandra ar fi amenințat să-i spună soției totul și să-l raporteze autorităților, susținând că a forțat-o să se prostitueze în schimbul banilor și protecției. 

Acesta ar fi fost momentul când Torrente și-ar fi pierdut mințile și ar fi strangulat-o cu o funie pescărească. După ce ar fi omorât-o, i-a pus corpul fără viață într-un sac, l-ar fi încărcat în mașină, iar a doua zi ar fi aruncat-o de pe o stâncă din Monte Pellegrino, lângă via Monte Ercta, unde acum au fost găsite, la indicațiile lui, rămășițe umane. Apoi acesta i-a aruncat telefonul mobil și i-a ars toate bunurile care i-au aparținut femeii în grădină, în timp ce membrii familiei sale dormeau.

Există însă și o altă variantă a poveștii, legată de o datorie față de un bărbat din Palermo. Cei doi ar fi cerut un împrumut de la acest bărbat, un anume Michele. Banii pe care Ruxandra și-ar fi asumat să îi înapoieze prin intermediul lui Torrente, care ar fi fost garantul acestui împrumut, dar femeia nu ar fi mai plătit datoria promisă.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy