Italia. Răsturnare de situație în cazul asasinării Ruxandrei: „N-am ucis-o eu! Eram drogat când v-am zis asta!“

Damiano Torrente, pescarul italian care ieri a dezvăluit că este autorul asasinatului Ruxandrei Vesco, o româncă de 33 de ani dispărută încă din 2015, își schimbă declarația după doar 24 de ore. Inițial, el a spus că a  la îndemnul unui preot, fiind împins de remușcări.

„Nu am fost cel care a ucis-o, când am spus asta eram sub influența drogurilor”, a revenit, după doar 24 de ore de la prima declarație, Damiano Torrente, pescarul sicilian care, ieri, a poveste că în urmă cu cinci ani a ucis-o e româncă. Ruxandra Vesco a dispărut în 2015 și ieri pescarul a indicat chiar și un loc unde i-ar fi aruncat cadavrul, într-o râpă din Monte Pellegrino, loc unde, de altfel, a fost găsit un sac cu oase umane. Medicii legiști urmează să stabilească dacă într-adevăr rămășițele pământești îi aparțin româncei sau nu.

Citește și: Italia. Româncă dispărută în urmă cu 5 ani, găsită moartă: Asasinul Ruxandrei a mărturisit totul, la îndemnul preotului

Răsturnarea de situație a fost anunțată de avocatul Alessandro Musso care îl apără pe Torrente. „El a spus că, în 2019, a mărturisit mai mărturisit o dată asasinarea femeii și a tuturor rudelor sale la poliție. Dar poliția a cercetat atunci, nu a găsit cadavrul victimei la locul indicat atunci, iar rudele de care zicea ca le-ar fi omorât, erau în viață, astfel încât cazul a fost clasat în timpul investigațiilor preliminare“, a explicat reprezentantul său, potrivit Diretta Sicilia.

Bărbatul a spus inițial că s-a pocăit și a avut mustrări de conștiință, detalii confirmate și de preotul în fața căruia s-a spovedit, și care l-a îndemnat să mărturisească faptele. Damiano a povestit inițial că la sfârșitul lunii septembrie 2015, ar fi găzduit-o pe femeie în casa sa, unde ar fi consumat și relații sexuale, după ce a cunoscut-o undeva la Marea Addaura. Cei doi au locuit împreună, până la întoarcerea soției sale, care era plecată împreun cu copiii, potrivit Blogsicilia.it.

Strangulată cu o frânghie pescărească

 

La jumătatea lunii octombrie, când ar fi fost ucisă, Românca i-ar fi cerut lui Damiano să se mute în casa lui însă acesta căsătorit și cu copii, a refuzat-o, moment în care Ruxandra ar fi amenințat să-i spună soției totul și să-l raporteze autorităților, susținând că a forțat-o să se prostitueze în schimbul banilor și protecției. 

Acesta ar fi fost momentul când Torrente și-ar fi pierdut mințile și ar fi strangulat-o cu o funie pescărească. După ce ar fi omorât-o, i-a pus corpul fără viață într-un sac, l-ar fi încărcat în mașină, iar a doua zi ar fi aruncat-o de pe o stâncă din Monte Pellegrino, lângă via Monte Ercta, unde acum au fost găsite, la indicațiile lui, rămășițe umane. Apoi acesta i-a aruncat telefonul mobil și i-a ars toate bunurile care i-au aparținut femeii în grădină, în timp ce membrii familiei sale dormeau.

Există însă și o altă variantă a poveștii, legată de o datorie față de un bărbat din Palermo. Cei doi ar fi cerut un împrumut de la acest bărbat, un anume Michele. Banii pe care Ruxandra și-ar fi asumat să îi înapoieze prin intermediul lui Torrente, care ar fi fost garantul acestui împrumut, dar femeia nu ar fi mai plătit datoria promisă.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 sep 2020, 10:24 in Știri
Cutremur în Italia

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy