Italia. Prins că cerșea în numele unui fals ONG, un român a înghițit toate hârtiile ca să scape de probe

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
polizia, masina politie italia
polizia, masina politie italia

Un român, care cerea bani pentru o asociație inexistentă pentru persoanele cu dizabilități, a recurs la un gest neobișnuit,  când a văzut că a fost deconspirat și, la vederea polițiștilor, a încercat să înghită hârtiile pentru a șterge dovezile.

Un bărbat, de naționalitate română, cerea cu insistență bani în fața unui supermarket din Bolzano, propunând clienților adeziuni și oferte de bani, pentru o asociație inexistentă, care s-ar fi ocupat de persoanele cu dizabilități. În ciuda încercării sale de a șterge probele, bărbatul a fost pus sub acuzare.

Cazul a avut loc zilele trecute, iar bărbatul, cetățean român, la vederea polițiștilor, a încercat chiar stângaci să șteargă dovezile înșelăciunii, încercând să înghită foile de hârtie, pe care erau notate donațiile anterioare și certificatele false de membru.

 

Prins că cerșea în numele unui fals ONG, un român a înghițit toate hârtiile

 

Încercarea sa a fost însă zadarnică din cauza volumului mare de documente și a reacției prompte a agenților, care au reușit să recupereze documentele și, apoi, să-l raporteze pe bărbat în stare de libertate. În acest sens, scrie poliția într-o notă, "Direcția de Poliție din Bolzano recomandă cetățenilor să acorde întotdeauna cea mai mare atenție credibilității acestor inițiative“.

Procuratura continuă: "Caritatea este cu siguranță lăudabilă dacă te bazezi pe asociații cunoscute și înregistrate, dar, din păcate, acest sector este supus și acțiunilor frauduloase ale unor persoane fără scrupule, care încearcă să profite de bunăvoința oamenilor. În caz de suspiciune, cel mai bine este să contactați poliția, pentru a clarifica îndoielile legitime și pentru a raporta orice tentativă de fraudă".

Nu e singurul român prins pe picior greșit. Alți doi români din Italia, care ar fi trebuit să stea în carantină, au fost prinși de carabinieri la plimbare. Aceștia vor fi amendați conform legislației în vigoare. 

 

Doi români care trebuiau să stea în carantină, prinși de carabinieri la plimbare

 

Doi doi români rezidenți în Italia au părăsit locuința încălcând măsura sanitară a izolării. Cei doi au fost prinși de poliție în timp ce se plimbau nestingheriți, deși ar fi trebuit să rămână acasă.  

În primul caz, un cetățean român în vârstă de 54 de ani a fost depistat de către militarii din San Giorgio di Piano în timpul unui control rutier. El a fost oprit în Argelato în timp ce conducea vehiculul său și nu a vrut să ofere justificări pentru faptul că a părăsit Bologna, acolo unde locuiește.

Un fapt similar în San Lazzaro di Savena, unde carabinierii au denunțat un alt șofer care a încălcat izolarea. De data aceasta este vorba de un cetățean român în vârstă de 20 de ani. Tânărul s-a justificat spunând că a încălcat măsura sanitară pentru a merge la cumpărături, dar cercetările nu au confirmat acest lucru, în condițiile în care tânărul este cazat într-un hotel Covid din zonă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel