Italia: Polițistii, șocați când au verificat CNP-ul unui român

Narcis Popa / 3 sep 2018, 15:37 Salveaza PDF Comentarii

Cornel Stroilă a trăit aproape zece ani în Italia cu identitate falsă. El a fost dat de gol în momentul în care oamenii legii i-au verificat buletinul, în urma unei bătăi care i-a aplicat-o soției. Oameniil legii au descoperit că datele din buletin nu există. 

Ani de zile a trăit în Pontedera fără să atragă atenția, știind că, dacă se va întoarce în țara sa de origine, România, va ajunge în închisoare, pentru fraudă cu carduri bancare.

Cornel Stroilă, în vârstă de 35 de ani și-a ales un alt nume, Nicolae Ciobanu, iar cu idenitatea din urmă și-a falsificat un buletin românesc. A trăit discret și nimeni nu bănuia ce ascundea de faptul românul. 

Deconspirarea sa a început pe data de 19 august, atunci când poliția a fost trimisă la Romito pentru o ceartă în familie. O româncă de 30 de ani, cu un copil de patru ani, a declarat agenților de poliție că a fost agresată de soțul ei.

Bărbatul a dispărut după atac și femeia, în ciuda faptului că a fost rănită, a refuzat să depună plângere.

Înainte de a pleca, patrula de poliție a insistat și a luat datele de identificare de pe ambele buletine românești, atât ale victimei, cât și ale atacatorilor. 

Când au ajuns la secție, o verificare a codului nimeric personal le-a permis să descopere că documentele erau false.

Bărbatul și-a schimbat indentitatea cu scopul de a scăpa de un mandat internațional emis de instanța de judecată, deoarece românul a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru fraudă cu carduri bancare. 

El apucase să fugă, dar s-a întors acasă pentru a-și lua o parte din haine, dar și rămas bun de la fiica sa. Acolo se afla însă și poliția, care l-a găsit ascuns în dulap, în camera fiicei sale. 

Cornel Stroilă a fost arestat și se află în închisoarea din Pisa. 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25