Italia. Planurile de evadare ale românului Samurai, zădărnicite de polițiști: Se vedea deja scăldat în bani, în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român, cunoscut sub porecla de Samurai, a evadat din arestul la domiciliu și a fugit în nordul Italiei,  de unde plănuia să ajungă în România. Infractorul, care se afla în arest la domiciliu la Acilia, a evadat împreună cu partenera sa, pentru a se întoarce în țară, dar poliția i-a prins după câteva zile la Malcesine. Acum, bărbatul a fost mutat în arestul poliției.

După cinci zile de căutări, a fost prins un român de 20 de ani, cunoscut și sub numele de "Samurai", care a evadat din arestul la domiciliu din Acilia, pe 23 octombrie. Poliția a aflat de evadarea sa în aceeași zi, când mama concubinei sale, în vârstă de 20 de ani, a raportat dispariția acestora la secția de poliție din Ostia, pe Via Genovese Zerbi. 

"Samurai" și partenera sa au fost descoperiți, în timp ce călătoreau în nordul Italiei, cu planuri de a ajunge în România. Investigațiile carabinierilor și ale poliției au fost sprijinite de agenți ai Polfer. Investigațiile complexe au durat zile întregi. Apoi, pe 28 octombrie, a venit și momentul de cotitură: Mașina lui Samurai a fost interceptată de carabinieri în comuna Malcesine, în apropiere de Verona.

 

Planurile de evadare ale românului Samurai, zădărnicite de polițiștii din Italia

 

Evadarea a fost întreruptă, la scurt timp după ce fugarul și partenera sa - cărora li s-a alăturat un prieten complice, în vârstă de 26 de ani, care i-a ajutat - au dat nas în nas cu carabinierii. De acolo, "Samurai" a început o cursă de patru ore, mai întâi a intrat în mașina carabinierilor în încercarea de a o scoate din acțiune, iar apoi a fugit kilometri întregi de-a lungul drumului, pentru a termina cursa, izbindu-se de un zid, potrivit La Reppublica.

După coliziune, tânărul a încercat să fugă și pe jos, dar a fost blocat într-un restaurant. Avea 20.000 de euro la el. Românul în vârstă de 20 de ani a fost arestat pentru evaziune, opunere de rezistență față de un funcționar public și deteriorarea unei mașini aparținând Poliției, fals în declarații față de un funcționar public și declararea pierderii unui document, care a fost găsit în posesia sa.

La finalul operațiunilor, tânărului i-a fost comunicată măsura arestului preventiv în penitenciar, emisă de Tribunalul din Roma, secția GIP. Situația lui s-a agravat în urma comiterii infracțiunii de sustragere de la domiciliul unde era plasat în arest.

"Samurai" a fost trimis la închisoarea din Verona, iar partenera sa și celălalt complice la evadare au fost denunțați pentru complicitate. Fata a spus că nu a fost amenințată de partenerul ei, ci l-a urmat din propria-i inițiativă, cu intenția de a fugi împreună în România. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel