Italia. Pensionarii vor primi pe lângă prima obișnuită din decembrie, un bonus suplimentar

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Pensionarii vor primi pe lângă prima obișnuită din decembrie, un bonus suplimentar
Italia. Pensionarii vor primi pe lângă prima obișnuită din decembrie, un bonus suplimentar

În decembrie, pensionarii din Italia se pot aștepta la un buget mai generos, deoarece vor primi nu doar cecul lunar obișnuit, ci și o a 13-a lună, împreună cu posibilitatea de a primi un bonus suplimentar în funcție de cerințe. 

În plus, ajustarea reevaluării pensiilor efectuată în 2023 va face ca această lună să fie cu atât mai specială pentru pensionarii italieni.

 

Luna decembrie vine cu cadouri pentru pensionarii italieni

 

Ajustarea din decembrie va fi deosebit de importantă deoarece se va baza pe rata de reevaluare definitivă a Institutului Național de Statistică (Istat) pentru anul 2022, care este de 8,1%, în comparație cu rata provizorie de 7,3% folosită de Institutul Național de Asigurări Sociale (INPS) pentru ajustarea pensiilor la începutul anului 2023. Această diferență de 0,80% va duce la majorarea pensiilor în mod semnificativ pentru majoritatea pensionarilor.

Simulările arată că doar pensiile care nu depășesc de 4 ori indemnizația minimă (aproximativ 2.100 de euro) pot beneficia de o ajustare de 100% a ratei. Peste acest prag, procentele de ajustare sunt tot mai mici, variind de la 85% la 32%, în funcție de nivelul pensiei.

Recalcularea pensiilor începe din ianuarie 2023 și va include nu doar ajustarea pensiei din decembrie, ci și creditarea simultană a arieratelor pentru 11 luni.

 

Prima de a 13-a lună

 

A 13-a lună este un alt beneficiu pe care îl vor primi pensionarii, calculat pe baza numărului de luni de pensionare efectivă din anul de referință. Cu toate acestea, este important de menționat că impozitarea acestui bonus poate reduce suma netă primită.

În plus, există și o primă de a 13-a lună de 154,94 euro care poate fi acordată în anumite cazuri, în funcție de nivelul pensiei anuale brute și de îndeplinirea altor condiții economice.

Cu toate aceste beneficii, pensionarii italieni au motive să fie optimiști în privința cecului din decembrie. Acesta va reprezenta un ajutor semnificativ pentru a face față cheltuielilor suplimentare din perioada sărbătorilor de Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel