Italia. Patronul a blocat 17 români care au vrut să plece spre România cu un avion special

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai mulți muncitori români au fost blocați de polițistii italieni, la cererea patronului, la o fermă din Villanova. Oamenii se pregăteau să plece spre România cu o cursă specială din Veneția. 

17 muncitori români care au fost blocați de carabinieri la o fermă din Villanova în timp ce se pregăteau să se întoarcă în România, relatează publicația estense.com.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă. Muncitorii, după ce și-au încheiat lucrul, și-au făcut bagajele pentru a ajunge pe aeroportul din Veneția, zborul de plecare fiind programat la ora 18.00. Conform celor spuse de muncitori, aceștia ar fi trebuit să ajungă în Veneția cu trenul.

Patronul companiei la care erau angajați românii a fost cel care a apelat autoritățile, când a văzut că românii se pregătesc să plece. Carabinierii ajunși la fața locului i-au informat pe cei 17 români despre cele mai recente reglementări legale care interzic circulația în afara municipiului de reședință, cu excepția cazului în care există nevoi urgente dovedite sau de asistență medicală.

Consulatul român de la Bologna a fost contactat, iar un interpret i-a invitat pe toți cetățenii români să respecte reglementările actuale din Italia, informându-i despre consecințele pe care le vor întâmpina în caz de încălcare a decretului. Consulatul efectuează verificări asupra zborului efectiv din Veneția și a posibilităților de repatriere.

Muncitorii români au luat act de situație și așteaptă calm rezultatele verificărilor.

 (w670)

Ministerul Afacerilor Externe anunță că luni seara revin în țară 109 cetățeni români, care sunt aduși cu o cursă charter din Veneția, aceștia fiind afectați de criza din Italia. 

"În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri vor reveni în țară 109 cetățeni români", potrivit comunicatului citat de Mediafax.

Românii vor fi repatriați din Veneția, Italia, cu o cursă aeriană tip charter operată de o companie privată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel