Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Italia. Orașul Chieri găzduiește Târgul Național Sfântul Martin, cu dans și muzică populară românească, în weekendul 12-13 noiembrie

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Orașul Chierii găzduiește Târgul Național Sfântul Martin, cu dans și muzică populară românească, în weekendul 12-13 noiembrie / Foto: Unsplash
Italia. Orașul Chierii găzduiește Târgul Național Sfântul Martin, cu dans și muzică populară românească, în weekendul 12-13 noiembrie / Foto: Unsplash

Sâmbătă 12 noiembrie și duminică 13 noiembrie, cu ocazia celei de-a 44-a ediții a Târgului Național de Sfântul Martin, o delegație din orașul românesc Fălticeni, condusă de primarul orașului românesc, Gheorghe Cătălin Coman, va fi oaspete la Chieri, Torino, Italia.

Întâlnirea dintre cele două orașe are loc la cea de-a 44-a ediție a Târgului Național Sfântul Martin. 

 

Primarul din Chieri: „Va fi începutul unui "drum al prieteniei" cu orașul românesc

 

Sâmbătă, 12 noiembrie, dimineața, la ora 10.00, la Biblioteca Civica (via Vittorio Emanuele II, 1), va avea loc prezentarea cărții "Come fratelli, la fratellanza italo-romena a 10 anni dall'adesione all'Unione Europea", tradusă „Frăția italiano-română la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană”, cu autorii Irina Niculescu și Marian Mocanu.

Intrarea va fi gratuită în funcție de disponibilitate.

 

Românii din Italia sunt așteptați la eveniment

 

De asemenea, sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 18.00, în Sala Consiglio, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Florin Carciu și Consulul General al României la Torino, Ioana Gheorghias, primarul orașului Chieri, Alessandro Sicchiero, vor întâmpina delegația din Fălticeni.

Cei doi miniștri vor semna o scrisoare de intenție pentru a începe "drumul prieteniei" care va duce în curând la parafarea oficială a înfrățirii dintre cele două orașe.


La întâlnire vor mai participa consilierul municipal Daniela Sabena, responsabil cu înfrățirea, Rosanna Perilongo, președinta Comitetului de Înfrățire, președintele Asociației culturale și sociale italo-române Ovidio Maria Boroianu și delegații din partea Adria (Rovigo) și de Tolve (Basilicata), orașe cu care Chieri a semnat deja pacte de prietenie.

 

Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Ovidio

 

Duminică, 13 noiembrie, de la ora 16.30, la Teatrul Domnesc (via Balbo 8, intrare liberă), va avea loc un spectacol de dans și muzică populară cu Grupul Folcloric Valea Șomuzului Fălticeni. Este vorba despre un grup de 12 dansatori, tineri elevi de la trei licee din Fălticeni, primiți la Chieri în cadrul proiectului "Cultură, tradiții și folclor", prezentat de Asociația Ovidio în parteneriat cu Primăria Chieri și finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. 

Intrarea va fi gratuită în limita locurilor disponibile în sală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel