Italia. O româncă și-a abandonat bebelușul la tomberon. Asistenta care a ajutat-o să nască forțat, condamnată după zece ani: „A fost presată”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. O româncă și-a abandonat bebelușul la tomberon. Asistenta care a ajutat-o să nască forțat, condamnată după zece ani: „A fost presată”
Italia. O româncă și-a abandonat bebelușul la tomberon. Asistenta care a ajutat-o să nască forțat, condamnată după zece ani: „A fost presată”

După 10 ani de proces, o asistentă a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru feticid după ce ar fi ajutat o dansatoarea româncă să facă avort în luna a șaptea, în Italia. Apoi, fătul ar fi fost aruncat la tomberon: „Mama a născut singură copilul, dar asistenta nu putea să nu știe”.

„Ea era perfect conștient de hotărârea Alinei și știa în ce condiții ar fi avortat pentru a ascunde nașterea”. Este povestea bebelușului prematur găsit mort într-un tomberon de pe Salamaro din Viterbo, Italia, pe 2 mai în urmă cu zece ani. Era anul 2013.

Au fost depuse motivele sentinței cu care în octombrie anul trecut Curtea de Apel a redus de la 7 ani și trei luni la 5 ani și șase luni închisoare asistentei care i-ar fi furnizat mamei românce rețeta medicamentului utilizat să avorteze în luna a șaptea de sarcină.

Femeia a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare. Pentru presupusul complice mai există posibilitatea de a face recurs.

Inculpata, în vârstă de 63 de ani, a fost condamnată pentru feticid în competiție cu mama sa Elisabeta Alina A., în vârstă de 24 de ani la acea vreme, dansatoare într-un club de noapte Poggino și deja mama unui copil născut cu nouă luni mai devreme. Femeia și-a întrerupt a doua sarcină nedorită, aruncând copilul într-un tomberon din via Solieri al Salamaro. Copilul, după cum a relevat autopsia, s-a născut viu.

„Scuze din ce în ce mai fanteziste”. Cum au reușit trei români din Italia să stoarcă de bani un preot: Escrocherie de 100.000 de euro în parohie

 

Asistenta ar fi refuzat-o pe româncă

 

Acuzația inițială a fost de omucidere voluntară și ascundere a unui cadavru concurent.

Apărătorul Samuele De Santis a reiterat, tot în apel, că medicamentul folosit de femeie „nu are efecte abortive, nu acționează în niciun fel asupra fătului ci doar asupra gestației, anticipând timpii de expulzare, care în sine afectează posibilitatea de viață a fătului numai în momentul ingerării medicamentului în sine”.

„Comportament neimputabil inculpatului”, a subliniat avocatul. „Asistenta a rezistat propunerii Alinei și, în cele din urmă, s-a limitat la scrierea unei rețete, de altfel pe numele său”, a reiterat apărătorul, contestând motivele sentinței primei instanțe în care se vorbește despre „predictibilitate”.

„Totuși, în fața insistențelor ei presante, ea hotărâse în cele din urmă să-i ia medicamentul pe care îl cunoștea ca inductor al nașterii dacă era luat în doze mari. Ea întocmise așadar rețeta falsă și, la 1 mai 2013, îi dăduse 4 comprimate pentru a fi luate pe cale orală sau introduse în vagin, asigurând-o că vor induce nașterea”, se arată în motivarea Curții de Apel Asize.

„A ieșit din casă și nu s-a mai întors”. Româncă, dispărută în Italia de zece ani: Florentina și concubinul s-au certat înainte de a nu mai fi văzută

 

Amenințări din partea mamei

 

„În special, în acest sens, mărturisesc analiza înregistrărilor telefonice și conținutul mesajelor extrapolate de pe telefoanele acestora; deosebit de interesante sunt cele care au avut loc în zilele imediat premergătoare datei de 2 mai 2013 când Alina - deja mama unui bebeluș de nouă luni - a reiterat că nu își dorește un alt copil și că dacă nu ar fi obținut medicamentul s-ar fi sinucis. Într-un alt mesaj din data de 30 aprilie i-a comunicat inculpatului că a cumpărat drogul, într-un mesaj suplimentar i-a solicitat 1.000 de euro pentru a putea călători în România, precizând că îndepărtarea sa din Italia ar fi evitat astfel probleme cu legea pentru amândouă”, mai spune avocatul.

„În lumina celor de mai sus, evident că nu pare a se pune la îndoială deplina conștientizare de către inculpat a împrejurării că femeia a dorit să întrerupă sarcina cu orice preț, având în vedere că acesta a devenit destinatarul solicitărilor stringente ale Alinei, care i s-a adresat atât pentru aptitudinile sale profesionale, cât și pentru prietenia dintre ele de doi ani”, mai spune avocatul apărării.

2. -imagine fara descriere- (italia--o-romanca-si-a-abandonat-bebelusul-la-tomberon--asistenta-care-a-ajutat-o-sa-nasca-fortat--condamnata-dupa-zece-ani-a-fost-presata-2.jpg)

 

Tânăra de 24 de ani a făcut totul singură

 

Alina însăși a mărturisit că a expulzat singură fătul, în toaleta din baia casei și apoi că a rupt ea însăși cordonul ombilical. Examinarea autopsie a fătului a permis „excluderea la nivel anatomic și histopatologic afecțiunilor sau patologiilor de organ incompatibile cu viața, precum și a oricărei patologii malformative căreia i se poate atribui o altă cauză de deces”.

„A dat naștere fătului în toaletă, a rupt cordonul ombilical, a învelit-o pe minoră în prosoape pe care le-a ascuns într-un sac, apoi s-a preocupat în primul rând de curățare pentru a șterge orice urmă de pruncucidere. Doar pierderile grave de sânge care au apărut ulterior au determinat-o să o cheme pe acuzată pentru a fi însoțită la spital. Mai mult, în ciuda presupusei emoții a momentului, a purtat cu ea sacul în care era ascuns minorul, pentru a scăpa de el înainte de a ajunge la spital, abandonându-l într-un coș de gunoi. Când a ajuns la spital, a negat chiar că ar fi născut”, mai precizează instanța în motivare.

Două românce din Italia au încercat să "fenteze" munca: „Ne-am oprit la bar doar pentru cafea”. Colegii le-au denunțat pe Maria și Sofia

 

Alina a dispărut

 

Asistenta a fost imediat oprită de poliție și acuzată de omor voluntar, premeditat și agravat și ascundere a unui cadavru în concurs și exercitarea abuzivă a profesiei.

Alina, care a ales să fie condamnată cu pedeapsa prescurtată, după ce și-a ispășit un an din pedeapsă, a dispărut, scăpând de toată poliția internațională, potrivit ilmessaggero.it. Asistenta, ieri, după aproape 10 ani de proces, a fost condamnată pentru feticid. 

 

-----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG    

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel