Două românce din Italia au încercat să "fenteze" munca: „Ne-am oprit la bar doar pentru cafea”. Colegii le-au denunțat pe Maria și Sofia

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Două românce, Maria și Sofia, care trebuiau să efectueze ore de muncă în folosul comunității, au fost urmărite timp de zece zile de carabinieri, în Ferentino, regiunea Lazio din Italia. 

Carabinierii le-au urmărit și le-au filmat timp de zece zile. Și astfel au constatat că, în loc să lucreze pentru municipalitate, au petrecut timp la bar sau în jurul magazinelor. Astfel, agenții le-au denunțat pentru înșelătorie și le-au raportat numele pentru a li se bloca acordarea veniturilor de cetățenie. Da, pentru că cele două românce au fost incluse în „Proiectul Util pentru Comunitate” (PUC), întocmit de municipalitatea Ferentino și acceptat pentru beneficiarii veniturilor de cetățenie.

Italia. Venitul de cetățenie, noi modificări dure: Vor beneficia doar cei care au absolvit învățământul obligatoriu

 

„Nu am făcut nimic rău”

 

Cle două tinere românce au trebuit să se ocupe de întreținerea parcurilor publice ale orașului, timp de șase luni, de două ori pe săptămână câte opt ore. Dar, potrivit investigațiilor carabinierilor, nu au respectat niciodată angajamentul asumat cu administrația municipală, însă primeau aproximativ 700 de euro din venit. De aici și înșelăciunea.

Colegii Mariei și Sofiei au făcut prima dată plângerea la Poliție întrucât, în timp ce lucrau, au văzut că cele două dispăreau imediat sau lipseau. Adesea, cele două românce mergeau la un bar pentru a lua micul dejun. Apoi, mergeau prin centru, intrând prin magazine.

„Dar noi ne-am oprit la bar doar pentru o cafea după ce ne-am acoperit tura de muncă. La urma urmei, nu am făcut nimic rău”, a spus Maria în apărarea sa.

Carabinieri investighează acum dacă cele două românce chiar au îndeplinit cerințele pentru veniturile cetățeniei. Dacă nu, acuzațiile acestora s-ar putea agrava.

Modificări la venitul de cetățenie din Italia. Politician: "Tinerii să accepte și joburi de ospătar!"

 

Venitul de cetățenie, revizuit de Guvernul Meloni

 

Guvernul Meloni a revizuit Venitul de cetățenie (Reddito di cittadinanza), măsură de combatere a sărăciei în vigoare din aprilie 2019, prin limitarea numărului de beneficiari.

De la 1 ianuarie 2024, Venitul de cetățenie va fi anulat definitiv. În plus, de la 1 ianuarie 2023, persoanele vor fi obligate să participe la cursuri de formare sau de reconversie profesională de șase luni.

Cei care sunt obligați să participe la aceste cursuri, dar nu o fac, își vor pierde dreptul la venitul de cetățenie. Regiunile vor trebui să comunice Anpal (n.r. - Agenția Națională pentru Politici Active de Ocupare a Forței de Muncă) listele cu cei care nu respectă obligația de prezență.

Venitul de cetățenie din Italia. 800.000 de beneficiari nu vor mai primi acest ajutor din 2023: „Unii sunt alergici la muncă”

Toți beneficiarii Venitul de cetățenie vor trebui să fie angajați de către municipalitatea în care locuiesc în „proiecte utile pentru comunitate”. Anterior, regula prevedea că municipalitatea trebuia să implice „cel puțin o treime” din beneficiari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel