Italia. Venitul de cetățenie, noi modificări dure: Vor beneficia doar cei care au absolvit învățământul obligatoriu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul italian al Educației, Giuseppe Valditara, relansează ideea de a acorda venitul de cetățenie doar celor care au absolvit învățământul obligatoriu. În plus, de anul viitor, mulți dintre actualii beneficiari vor pierde acest drept, urmare modificărilor aduse de Guvernul Meloni.

Ministrul Educației și Meritului, Giuseppe Valditara, a revenit asupra problemei venitului de cetățenie și a posibilității de a acorda subvenția doar celor care și-au finalizat studiile. "Școala cetățenească presupune capacitatea școlii de a include și de a valorifica talentele fiecăruia și, în același timp, este școala care nu dispersează pe nimeni, determinându-i pe elevi să își termine școala obligatorie: de aici propunerea mea de a permite acordarea venitului de cetățenie doar acelora care au absolvit învățământul obligatoriu", afirmă oficialul italian.

Italia. Venitul de cetățenie, doar pentru cei care au absolvit învățământul obligatoriu

 

'Vrem ca tinerii să aibă instrumentele necesare pentru a reuși în viață', a adăugat el, 'la fel cum vrem să abordăm problema celor care nu își caută un loc de muncă, care nu urmează o universitate sau un curs de formare. Nu este corect ca ei să aibă venitul de cetățenie, îl au atâta timp cât se pregătesc și încearcă să își construiască un viitor decent. Aceștia sunt tineri cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, cărora sistemul nostru le oferă școli pentru adulți și cursuri de formare. Încurajăm, de asemenea, prin finanțare, să creăm premisele pentru ca un tânăr să reușească în viață", a explicat ministrul Valditara.

Venitul de cetățenie - când se fac plățile pentru luna decembrie

 

Venitul de cetățenie pentru luna decembrie va fi plătit, ca de obicei, la două date diferite. La 15 decembrie ar fi trebuit să înceapă primele acreditări pentru noii beneficiari, adică pentru cei care primesc măsura pentru prima dată. Cea de-a doua tranșă este programată pentru 27 decembrie: vor beneficia de ea cei care au primit deja o primă plată lunară sau urmează să o primească în urma reînnoirii după primele 18 luni.  În aceste zile se vorbește despre o posibilă plată în avans pentru vechii beneficiari, astfel încât plata să aibă loc înainte de Crăciun. Până în prezent, însă, Inps nu a emis niciun comunicat în acest sens pe canalele oficiale.

În perioada ianuarie - octombrie 2022, venitul de cetățenie a fost retras unui număr de 51.370 de beneficiari. Dar mulți alții îl vor pierde în 2023. Odată cu reforma guvernului Meloni, măsura de susținere a veniturilor va suferi modificări substanțiale. În timp ce cei care nu pot munci sau care au peste 60 de ani, minorii și persoanele cu handicap în întreținere vor continua să îl primească fără nicio modificare, cei care sunt "apți de muncă" îl vor pierde după opt luni. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel