Italia. Minor, jefuit și amenințat cu un cuțit de un tânăr român. Infractorul a ajuns în arest la domiciliu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Minor, jefuit și amenințat cu un cuțit de un tânăr român. Infractorul a ajuns în arest la domiciliu
Italia. Minor, jefuit și amenințat cu un cuțit de un tânăr român. Infractorul a ajuns în arest la domiciliu

Un tânăr de 19 ani, de origine română, a ajuns în cătușe, fiind acuzat de tâlhărie agravată și purtarea unei arme albe. Măsura arestului a fost luată după anchetele coordonate de Parchet și desfășurate de echipa de poliție judiciară a comisarului de poliție din San Benedetto.

Ancheta a început după plângerea depusă de un băiat minor din San Benedetto care, la 7 martie, în se afla în centrul orașului, a fost jefuit în timp ce stătea pe o bancă din centru. Victima a susținut că a fost abordat de un grup de tipi, iar unul dintre ei, care era mai agresiv, i-a băgat mâinile în buzunare și i-a furat niște căști Apple, în valoare de 150 de euro.

Minorul a încercat să reacționeze, însă atacatorul a scos din buzunar un cuțit și l-a apropiat de gâtul copilului.  Apoi a luat căștile și a fugit. În seara următoare, la sugestia unor colegi care l-au cunoscut autorul jafului, minorul l-a contactat pe acesta pe Instagram. Însă, prin mesaje scrise și audio, tâlharul și-a amenințat victima cu represalii în cazul în care se va adresa poliției, scrie picenonews24.it. 

Minorul totuși a depus o plângere, iar echipa de Poliție Judiciară a Comisariatului San Benedetto, coordonată de Parchetul din Ascoli Piceno, a demarat imediat o anchetă. Analizând profilurile de pe rețelele de socializare și apelurile telefonice, polițiștii l-au depistat pe autorul infracțiunii, un tânăr de naționalitate română cu domiciliul în Martinsicuro. După ce au obținut fotografia tânărului și au prezentat-o victimei, aceasta l-a recunoscut ca fiind persoana care l-a jefuit. De asemenea, și alți minori l-au recunoscut pe român ca fiind autorul jafului. Prin urmare, la cererea Parchetului Public, pe numele românului a fost emis ordinul de arest preventiv la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel