Italia. Locuitorii din peninsulă vor petrece al doilea Paște cu restricții severe

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
verona piata pustie
verona piata pustie

Mai multe regiuni din Italia, inclusiv Roma, Veneția și Milano au devenit zone roșii. Străzile sunt pustii, iar zonele comerciale au obloanele trase. Locuri preferate de mii de turiști sunt pustii și vor rămâne așa inclusiv de Paștele Catolic pentru al doilea an la rând.

Trei sferturi din teritoriul Italiei este din nou o zonă roșie din cazua numprului crescut al cazurilor Covid. Până și Sardinia, ocolită până acum de valul infectărilor, se va trece, de luni, la restricții. În pensinsulă s-au închis școlile grădinițele, localurile publice și afacerile nonesențiale. Practic, economia este din nou pe stop.

Guvernul Draghi încearcă să evite astfel efecte devastatoare ale unui al treilea val al pandemiei, în condițiile în care primele două valuri au lăsat în urmă peste sute de mii de morți și traume familiale comparabile cu starea de război.

Mai multe regiuni din Italia au intrat în lockdown de pe 15 martie, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Decretul prevede restricții dure pentru jumătate din țară. Măsurile sunt valabile până în weekendul cu Paștele, atunci când toată Italia va deveni zonă roșie. Decretul include zonele cu risc ridicat de răspândire a Covid-19, acolo unde se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel