Italia. Lista completă a restricțiilor valabile de luni, 15 martie. Intră în vigoare noul decret modificat al guvernului Draghi

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

De luni, 15 martie, intră în vigoare noul decret modificat și aprobat de Guvernul Draghi care va fi valabil și pentru perioada de Paște. 

Decretul-lege este în vigoare în perioada 15 martie - 6 aprilie 2021. În zilele de 3, 4 și 5 aprilie 2021, pe întreg teritoriul național, cu excepția regiunilor ale căror teritorii sunt situate în zona albă, se vor aplica restricțiile stabilite pentru zona roșie 

În perioada 15 martie - 2 aprilie și 6 aprilie, toate regiunile vor fi cel puțin în zona portocalie.Guvernatorii pot dispune aplicarea măsurilor dure, la fel ca în zona roșie, din două motive:
- În cazul în care „incidența săptămânală cumulată a infecțiilor depășește 250 de cazuri la 100.000 de locuitori”
- În zonele „în care circulația variantelor de Sars-Cov-2 determină un risc ridicat de contagiere" 

Interdicția de a călători între regiuni rămâne valabilă. Puteți părăsi regiunea în care aveți domiciliul numai din motive de muncă, sănătate și urgență, cu formularul completat pe propria răspundere (autocertificare)

De la 22:00 la 5:00 sunt permise doar călătoriile motivate de nevoile dovedite de muncă, de situațiile de necesitate sau din motive de sănătate. În orice caz, se recomandă ferm pentru restul zilei, să nu călătoriți cu mijloace de transport publice sau private, cu excepția necesității de a ajunge la locul de muncă, cu necesitate de studiu, pentru motive de sănătate, a situațiilor de urgență sau pentru desfășurarea activităților ori utilizarea serviciilor care nu au fost anulate. 


Italia. Restricțiile de deplasare din zona portocalie


- Este interzisă deplasarea în și din teritoriile aflate în zona portocalie, cu excepția motivelor ce țin de necesități dovedite de muncă sau situații de necesitate ori din motive de sănătate- - Întoarcerea la domiciliu, acasă sau la reședință este permisă.
- Tranzitul pe teritoriile din zona portocalie este permis, dacă este necesar, pentru a ajunge în alte regiuni care nu sunt supuse restricțiilor de călătorie sau în cazurile în care călătoria este permisă în temeiul decretului. 
- Orice deplasare folosind mijloace de transport publice sau private într-o municipalitate, alta decât cea de reședință este interzisă, cu excepția nevoilor dovedite de muncă sau de studiu, din motive de sănătate, pentru situații de necesitate sau pentru desfășurarea de activităților care nu sunt suspendate și nu sunt disponibile în acel municipiu. 

Italia. Restricțiile de deplasare din zona roșie


- Orice deplasare în și din zonele roșii este interzisă, cu excepția celor motivate de necesități de muncă dovedite sau situații de necesitate imediată ori din motive de sănătate. 
- Vă puteți întoarce la domiciliu, acasă sau la reședință.
- Tranzitul pe teritoriile din zona roșie este permis, dacă este necesar, pentru a ajunge în alte zone care nu sunt supuse restricțiilor de călătorie 


Vizitele la rude și prieteni în zona portocalie


În perioada 15 martie - 2 aprilie 2021 și pe 6 aprilie 2021, în regiunile în care se aplică măsurile stabilite pentru zona portocalie, este permisă, în zona municipală, vizita într-o singură casă privată locuită, o dată pe zi , într-o perioadă de timp cuprinsă între orele 5 și 22, și în limita a două persoane peste numărul celor care locuiesc deja acolo. În calcul nu vor fi luați în calcul minorii sub vârsta de 14 ani și persoanele cu dizabilități. 


Magazine și centre comerciale

1. Zona portocalie
Magazinele sunt deschise, centrele comerciale sunt deschise de luni până vineri, dar vor fi închise în zilele de sărbătoare

2. Zona roșie
- Activitățile comerciale cu amănuntul sunt suspendate, cu excepția vânzării produselor alimentare și a produselor de bază.
- Magazinele de îmbrăcăminte, încălțăminte și bijuterii rămân închise.
- Piețele sunt închise, indiferent de tipul de activitate desfășurată, cu excepția activităților care vizează vânzarea produselor alimentare, a produselor agricole și horticole
- Chioșcurile de ziare, tutungeri, farmacii rămân deschise.

Saloane de coafură și centre de înfrumusețare
Zona portocalie
Saloane de coafură, frizerii și centrele de înfrumusețare sunt deschise.

Zona roșie
Coafurile, frizerii și centrele de înfrumusețare sunt închise.

 

Restricții de Paște în Italia



De Paște toată Italia intră în zona roșie. Conform decretului pentru datele de 3, 4 și 5 aprilie 2021, măsurile stabilite pentru zona roșie se aplică în toată țara, cu excepția regiunilor ale căror teritorii sunt situate în zona albă. 

În zilele 3, 4 și 5 aprilie 2021, este permisă, în zona municipală, vizita într-o singură casă privată locuită, o dată pe zi, într-o perioadă de timp cuprinsă între orele 5 și 22 pentru un număr maxim de două persoane peste numărul celor locuiesc deja acolo. În acest calcul nu vor fi luați în seamă minorii sub vârsta de 14 ani și persoanele cu dizabilități. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel