Italia. Liliana, dispărută de aproape patru săptămâni, găsită moartă într-un parc (FOTO+VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Liliana, dispărută de aproape patru săptămâni, găsită moartă într-un parc. Trupul neînsuflețit era pus în doi saci
Italia. Liliana, dispărută de aproape patru săptămâni, găsită moartă într-un parc. Trupul neînsuflețit era pus în doi saci

Liliana Resinovic, femeia în vârstă de 63 de ani dată dispărută încă de pe 14 decembrie 2021, a fost găsită moartă, miercuri, în parcul fostului spital de psihiatrie San Giovanni di Trieste, Italia. Trupul neînsuflețit era îndesat în doi saci mari.

Sufocare până la moarte. Aceasta este ipoteza pe care medicul legist va trebui să o confirme. Capul Lilianei era într-o pungă de plastic, iar pe corp nu există semne de violență. Trupul femeii, găsit miercuri, era în doi saci mari, iar capul ei era în două pungi mai mici de plastic transparent, folosite în bucătărie. Un element care ar putea sugera un deces cauzat de asfixiere. 

Trupul neînsuflețit al Lilianei a fost găsit printre copacii dintr-un parc al orașului, cel al fostului spital de psihiatrie San Giovanni.

 

 

"Orice ipoteză rămâne deschisă"

 


"Cert este că Liliana a plecat de acasă pe jos, iar miercuri activitățile de patrulare au vizat zona aflată la câțiva pași în jurul casei sale”. Aceasta este o precizare făcută de procurorul din Trieste, Annunziato Vardè, după ce a început cercetările în dispariția Lilianei, excluzând „scenariul în care femeia a luat un autobuz”. O declarație care neagă afirmația soțului Lilianei, Sebastiano Visintin, care a precizat în fața autorităților că i s-a spus de la Trieste Trasporti că imaginile de pe camerele de supraveghere ar fi surprins-o pe 14 decembrie.

 

Între timp, procurorul face apel la prudență. "Orice ipoteză rămâne deschisă, inclusiv cea a sinuciderii", a reiterat procurorul-șef de la Trieste, Antonio De Nicolo. Pentru care "este necesar să așteptăm autopsia” înainte de a formula o cauză precisă a morții.

Criminaliștii trebuie să afle acum cât timp a stat cadavrul în acel parc. Există mai multe ipoteze și asupra acestui element. Cadavrul nu prezenta starea unui corp care stă acolo de aproximativ douăzeci de zile, dar temperaturile reci înregistrate în ultimele zile ar fi putut încetini descompunerea.

2. -imagine fara descriere- (italia--liliana--disparuta-de-aproape-patru-saptamani--gasita-moarta-intr-un-parc--trupul-neinsufletit-era-pus-in-doi-saci-2.jpg)

 

Totul indică că este vorba despre Liliana

 

Între timp, nu s-a făcut încă recunoașterea cadavrului. Nu ar exista însă mari îndoieli cu privire la faptul că ar fi Liliana de 63 de ani care a dispărut pe 14 decembrie anul trecut. Totul indică spre ea: o pereche de ochelari care au fost la locul descoperirii și care ar corespunde celor „văzuți în fotografii”, caracteristicile fizice ale cadavrului, compatibile cu cele ale femeii care a dispărut pe 14 decembrie.

Următoarea etapă a anchetei va avea loc astăzi, când va avea loc o nouă întâlnire în parchet la care vor participa anchetatorii, echipa mobilă și legistul Fulvio Costantinides. Acesta din urmă ar trebui să efectueze o a doua inspecție mai amănunțită a corpului neînsuflețit. Pe de altă parte, autopsia completă ar trebui făcută luni.

Rudele și prietenii spun că Liliana plănuia să-și părăsească soțul

 


Soțul Lilianei, un fost fotograf pasionat de ciclism, a declarat în ultimele zile că și-a salutat soția ultima dată pe 14 decembrie. „Am luat micul dejun, apoi ea a pus o mașină de spălat. Am ieșit din casă la 07.45 și ea s-a aplecat pe fereastră și mi-a dat un sărut așa cum face întotdeauna”.

5. Italia. Li... (italia--liliana--disparuta-de-aproape-patru-saptamani--gasita-moarta-intr-un-parc--trupul-neinsufletit-era-pus-in-doi-saci-3.jpg)

Liliana, în acea dimineață, trebuia să meargă la casa unui vechi prieten de-al ei, un pensionar de 82 de ani care locuiește în Trieste, Claudio Sterpin. Bătrânul a explicat că a primit un telefon de la femeie la ora 08.22.

„Lili a sunat să mă anunțe că va veni la mine puțin mai târziu, pe la 10:00, că a trebuit să meargă mai întâi la magazinul WindTre (în centrul orașului, n.r.). De câteva luni venea la mine să mă ajute să calc. Ne cunoaștem de patruzeci de ani și suntem legați de o prietenie afectuoasă”.

Dar după acel telefon, Liliana nu a ajuns niciodată la casa prietenului său.

Soțul Visintin a susținut că soția sa nu i-a adus la cunoștință despre această întâlnire. Rudele și prietenii spun că Liliana plănuia acum să-și părăsească soțul și se gândea să găsească o altă locuință. Dar el a negat: "Ne înțelegeam foarte bine".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel