Anglia. Un tânăr român a ucis cu sălbăticie o femeie. Maria a lăsat orfane două fetițe: „Mami. Te iubesc acum și pentru totdeauna”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Anglia. Un tânăr român a ucis cu sălbăticie o femeie. Maria a lăsat orfane două fetițe: „Mami. Te iubesc acum și pentru totdeauna”. FOTO: colaj capturi news.sky.com, bbc.com
Anglia. Un tânăr român a ucis cu sălbăticie o femeie. Maria a lăsat orfane două fetițe: „Mami. Te iubesc acum și pentru totdeauna”. FOTO: colaj capturi news.sky.com, bbc.com

Valentin L., un român în vârstă de 21 de ani, a recunoscut la finele săptămânii trecute că a ucis o mamă a doi copii, pe Maria R., în zona Romford, o suburbie din Londra, Marea Britanie.

Valentin a pledat „vinovat”, vineri, în fața judecătorilor pentru uciderea Mariei, în vârstă de 45 de ani. Cadavrul femeii a fost găsit în tufișuri de un cetățean care își plimba câinele în apropierea unui spital din estul Londrei, pe 4 mai.

Victima, care a suferit multiple răni, a fost atacată la scurt timp după ce a părăsit spitalul unde se dusese pentru îngrijiri în urma unei căzături. Inculpatul român riscă acum închisoare pe viață, a spus judecătorul.

 

Românul a recunoscut crima, dar a negat că a intenționat să o omoare pe Maria

 

Potrivit procurorilor, Maria a fost urmărită când cobora dintr-un autobuz și a fost vizată de Valentin pentru că era o persoană vulnerabilă, singură noaptea.

„Probabil că Valentin avea un cuțit. El a târât-o în tufișuri înainte de a o ataca violent și, în cele din urmă, a ucis-o înainte de a-i fura unele bunuri și apoi a plecat”, a precizat la o audiere anterioară, procurorul Paul Jarvis.

Maria a mers la Spitalul King George din Goodmayes, Ilford, în seara zilei de 3 mai. Trupul ei neînsuflețit și gol a fost găsit o zi mai târziu ascuns în tufișuri. Ea suferise numeroase răni, una majoră care arată semne de înjunghiere, dar nu existau semne de agresiune sexuală.

Cele două fetițe ale Mariei au fost prezente în instanță pentru scurta audiere de vineri, când Valentin a pledat vinovat. Românul a recunoscut crima, dar a negat că a intenționat să o omoare pe Maria sau că avea un cuțit la el.

 

„Valentin este un bărbat violent”


„Ați pledat vinovat de crimă într-un caz de omor cu gravitate. Există o singură sentință pe care o poate pronunța instanța și aceasta este detenția pe viață”, a spus judecătorul Peter Rook.

„Valentin L. este un bărbat violent care a arătat puține remuşcări pentru acţiunile sale. Când a fost arestat inițial, el a susținut chiar că suferă de pierderi de memorie, spunând: „Nu îmi amintesc ce s-a întâmplat ieri”. Femeile ar trebui să fie libere să călătorească prin Londra fără să se teamă de atacuri violente”, a precizat procuroarea Emma Currie.

Familia victimei a depus flori lângă tufișul unde a fost găsit cadavrul Mariei, cu un mesaj: „Mami. Te iubesc acum, pentru totdeauna și mereu. În această lume nenorocită ai făcut lucrurile bune. Pentru totdeauna, îngerul meu. Copilul tău cel mare”.

Sentința pentru Valentin va fi dată pe 10 ianuarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel