Italia, lege înmatriculări. Singura soluție pentru a scăpa de AMENDĂ

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia
Italia

Există o singură soluție și aceea temporară pentru românii din Italia care au în continuare mașini cu numere românești și care vor să le folosească fără să fie amendați. 

Soluția este ca românii să se prezinte la autoritățile italiene și să admită că nu au mașina înmatriculată în Italia. Polițiștii italieni vor elibera o foaie de drum care va fi valabilă 30 de zile, timp în care mașina trebuie radiată din România și înscrisă în Italia.

Practic, italienii admit și iartă de amendă doar în cazul în care persoana în cauză se prezintă cu actele de bunăvoie și primește numere italiene care sunt însă valabile doar pe teritoriu italian. 

Iată cum arată o foaie de drum, primită de un român care a declarat la poliție că are mașina înmatriculată în România:

(w670)

Mai jos puteți citi cum se poate radia din circulație o mașină înmatriculată în România, fără să fie nevoie de deplasarea în țără:

În situația în care intenționați să radiați din circulație vehiculul înmatriculat în România, respectiv să îl scoateți definitiv din România (export) și nu vă puteți deplasa în țară, vă puteți prezenta la cel mai apropiat oficiu consular pentru autentificarea unei procuri în vederea radierii.
Pentru autentificarea procurii, trebuie să prezentați:
- Un document românesc valabil (pașaport sau cartea de identitate, inclusiv cartea de identitate italiană pentru cetățenii români cu domiciliul în Italia);
- Datele de identificare ale persoanei ce urmează a fi împuternicită (numele, prenumele, data și locul nașterii, domiciliul, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, denumirea autorității emitente și data eliberării acestuia);
- O fotocopie a actului care atestă calitatea acestuia de proprietar.
Procura se semnează în fața consulului.
Împuternicitul trebuie să solicite radierea vehiculului la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel