Italia. Laura, ucisă, cu sânge rece, de cele două fiice, pentru avere. Silvia și Paola deja se visau bogate și în vacanță

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Laura, ucisă, cu sânge rece, de cele două fiice, pentru avere. Silvia și Paola deja se visau bogate și în vacanță
Italia. Laura, ucisă, cu sânge rece, de cele două fiice, pentru avere. Silvia și Paola deja se visau bogate și în vacanță

Cele două fiice ale Laurei Ziliani, fosta agentă de pază, găsită moartă în Temù, au fost arestate. Silvia și Paola Zani, în vârstă de 26 și, respectiv, 19 ani, precum și Mirto Milani, prietenul Silviei, ar fi drogat-o și ucis-o pe Laurea Zilian, în noaptea dinaintea dispariției, 8 mai 2021, pentru a-și însuși averea. În aprilie, cei trei au încercat să o otrăvească cu un ceai de plante.

Carabinierii Comandamentului Provincial din Brescia au pus în aplicare ordinul, emis de judecătorul însărcinat cu afacerile interne din Brescia, privind arestarea preventivă a două surori, în vârstă de 26 și, respectiv, 19 ani, fiicele Laurei Ziliani, precum și a iubitului surorii mai mari, Mirto Milani, un student, în vârstă de 27 de ani.

Cei trei ar fi ucis-o pe femeia, în vârstă de 55 de ani, în seara zilei de 7 mai, cu o zi înainte de a fi dată dispărută. Plângerea a fost făcută de cele două fiice, cu scopul de a deturna ancheta. Cadavrul Laurei fusese ascuns de cei trei infractori.  Investigațiile au arătat că cei trei au mai încercat să o ucidă pe femeie. În luna aprilie, Laura Ziliani suferea de o boală prelungită, care corespunde unei tentative de otrăvire. Potrivit mărturii depuse de un vecin, Laura ar fi fost otrăvită cu un ceai de plante, scrie  brescia.corriere.it.

Investigațiile demarate de carabinierii companiei Breno, în paralel cu perchezițiile efectuate, au scos în evidență numeroase neconcordanțe în povestea oferită de cei trei acuzați. Trupul Laurei a fost găsit pe 8 august, pe malul râului Oglio. Testele toxicologice efectuate de Institutul de Medicină Legală din Brescia au constatat prezența benzodiazepinelor. Așadar, femeia a fost  drogată și apoi ucisă. Potrivit anchetatorilor, surorile și iubitul unei dintre ele au drogat-o pe Laura, înainte de a o ucide. 

"Patru luni și jumătate de investigații amănunțite au dus la răsturnarea versiunii inițiale, cea a dispariției și a morții naturale a Laurei", a declarat procurorul șef din Brescia, Francesco Prete, comentând arestarea celor două fiice ale Laurei Ziliani și a iubitului Silviei. "Ipoteza noastră este o ipoteză pe care în acest moment o considerăm întemeiată și datorită Institutului de Medicină Legală din Brescia, care a identificat urme de droguri", a adăugat procurorul-șef din Brescia.

 

Cele două fiice ale victimei au devenit principalii suspecți 


Din momentul găsirii cadavrului Laurei Ziliani, cele două fiice ale victimei au devenit principalii suspecți. Anchetatorii au mai descoperit unul dintre pantofii, pe care femeia, potrivit celor două fiice ale sale, îl purta în dimineața dispariției, când a ieșit din casă pentru a se plimba. Pantoful a fost găsit în pârâul Fumeclo, într-un loc incompatibil cu direcția în care ar fi mers Laura. 

La câteva zile după descoperirea cadavrului, pe 25 mai, un locuitor din Temù a anunțat carabinierii că i-a văzut pe Silvia și pe prietenul ei plimbându-se prin pădure. În locul indicat de bărbat, carabinierii au găsit cel de-al doilea pantof, permițând anchetei să închidă cercul în jurul celor trei suspecți. 

Descoperirea cadavrului de-a lungul pistei de biciclete din Temù, în dimineața zilei de 8 august, a întărit și mai mult dovezile. Medicul legist nu găsise semne de leziuni externe, iar cadavrul nu prezenta urme compatibile cu o ședere îndelungată în apă. Ipoteza anchetatorilor este că acesta ar fi putut fi ascuns într-un mediu ale cărui caracteristici au încetinit procesul de descompunere.

 

Crima, comisă din cauza averii

 

Potrivit anchetatorilor, motivul crimei este de natură economică. „Cei trei suspecți își doreau averea Laurei Ziliani, un vast portofoliu imobiliar, pentru a-și rezolva problemele economice. Crima este rezultatul unei premeditări îndelungate și a unui plan care le-a permis să ascundă moartea Laurei mult timp și să treneze investigațiile”, a declarat judecătorul de instrucție Alessandra Sabatucci.

Din interceptările telefonice reiese „că surorile Silvia și Paola, la douăzeci de zile de la dispariția mamei lor, se felicitau deja reciproc pentru banii pe care îi vor încasa în curând, reușind să dea un avans pentru o mașină nouă și probabil și pentru a pleca în vacanță”.  „Am avut întotdeauna impresia că  atât Mirto, cât și nepoatele mele sunt prea atașați de bani”, a spus polițiștilor Marisa Cinelli, mama Laurei Ziliani. 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel