Franța. Zeci de femei, obligate să se prostitueze. Victimele erau lovite și lăsate fără bani

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Polițiștii au destructurat o rețea de proxeneți care acționau în Spania și Franța. Zece persoane au fost arestate preventiv, după un an de investigații. 

Proxeneții au acumulat averi impresionate, iar procurorii francezi au pus deja sechestru pe bunurile lor, relatează Le Figaro. Rețeaua, formată din nigerieni în mare parte, obișnuia să racoleze victimele, mințindu-le că le ajută să-și găsească un loc de muncă mai bun. Zeci de femei au căzut în plasa lor și s-au trezit forțate să se prostitueze în Franța. Victimele au povestit abuzurile la care au fost supuse. „ Șefii” rețelei le luau toți banii și erau deposedate de telefon, pentru a nu informa Poliția, menționează sursa citată.

 „Aceste persoane „au dirijat”  victimele sau „au strâns banii pentru a le trimite în Nigeria”, a explicat  Elvire Arrighi, șeful Biroului Central pentru Suprimarea Traficului de Persoane (OCRTEH), citat de Le Figaro.

 

Franța, în topul țărilor cu cele mai multe cazuri de prostituție. Unde ajunge profitul proxeneților 

 

Franța se află în topul țărilor cu cele mai multe cazuri de prostituție, alături de Spania, Grecia, Italia. Recent, procurorii din Montpellier a destructurat o rețea care se ocupa cu exploatarea sexuală a femeilor. Persoanele vătămate, originare din America Latină, erau aduse în Franța cu promisiunea unui trai mai bun. Ulterior, femeile erau abuzate în mod greu de descris. Toți banii proveniți din prostițuție mergeau la șefii rețelei și circulau orin conturi bancare deschise în Columbia, Paraguay și chiar România. Femeile erau monitorizate non-stop și amenințate cu bătaia. La acest moment, cele mai multe dintre femeile abuzate primesc consiliere psihologică de la diverse asociații internaționale care apără drepturile omului.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel