Proxenet român, ridicat după ce a obligat tinere să se prostitueze în Elveția, Austria și Germania

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un proxenet din Galați a fost ridicat după ce a obligat mai multe fete să se prostitueze în Elveția, Austria și Germania prin metoda Loverboy. Procurorii i-au pus sechestru pe un apartament de 77.000 euro și o mașină de 60.000 euro.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Galați au reținut pe o perioadă de 24 de ore un bărbat, pentru trafic de persoane şi instigare la spălarea banilor.

În perioada 2015 – 2021, prin metoda „loverboy”, inculpatul a recrutat mai multe persoane vătămate pe care le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Elveției, Austriei și Germaniei.

Supravegherea şi controlul victimelor erau realizate de către inculpat fie direct şi nemijlocit, când se afla pe teritoriul țărilor de exploatare, fie prin contact telefonic permanent, ocazii cu care inculpatul se interesa de numărul de clienți şi de sumele de bani obținute de către acestea, precizează DIICOT.

 

Tinere duse în Elveția, Austria și Germania

 

Transferul sumelor de bani se făcea către inculpat, fie direct, când acesta se afla pe teritoriul țărilor de exploatare, fie prin serviciile de transfer monetar internațional și erau folosite de către acesta pentru achiziționarea de bunuri mobile și imobile.

Luni, procurorii DIICOT Galați și polițiștii au făcut 4 percheziții domiciliare, în orașul Galați, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 7 telefoane mobile, 4 cartele SIM, 5 carduri de memorie, un stick de memorie, un laptop și o armă neletală.

De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui apartament în valoare de 77.000 euro și s-a ridicat un autoturism cu o valoare de piață de aproximativ 60.000 euro.

Marți, bărbatul va fi prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel