Italia interzice evenimentele de Anul Nou, în contextul creșterii numărului de infecții cu COVID

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia a impus noi restricții, în contextul în care numărul de infectări este în creștere. De asemenea, țara interzice evenimentele de Anul Nou, în încercarea de a stopa răspândirea virusului, informează Reuters.

 

Italia a înăsprit restricțiile pentru a reduce numărul în creștere al infecțiilor cu COVID-19, inclusiv prin interzicerea tuturor petrecerilor publice de Anul Nou, în condițiile în care infecțiile zilnice au atins un nivel record, a anunțat joi guvernul.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că purtarea măștilor va fi din nou obligatorie în aer liber și a ordonat oamenilor să folosească măștile de față Ffp2, mai protectoare, în transportul public și în locurile publice, cum ar fi teatrele, cinematografele și la evenimentele sportive.

În plus, concertele și evenimentele în aer liber vor fi interzise până la 31 ianuarie, iar discotecile și cluburile vor trebui să își închidă ușile până la această dată, într-un efort de a preveni socializarea în masă în perioada sărbătorilor.

Speranza a declarat că aproape 89% dintre italieni au fost vaccinați, dar guvernul a vrut să accelereze livrarea celei de-a treia doze de rapel, considerată a fi cel mai eficient scut împotriva variantei Omicron, care face ravagii în Europa și Statele Unite.

 

Durata certificatelor verzi a fost redusă

 

Guvernul va reduce timpul de așteptare pentru un rapel după a doua vaccinare de la cinci luni la patru luni.

În plus, miniștrii au fost de acord să reducă valabilitatea certificatelor de sănătate COVID-19, care sunt necesare pentru a avea acces la o serie de locuri și servicii, recunoscând faptul că eficacitatea vaccinului se estompează în timp.

Prin urmare, de la 1 februarie, certificatele, care indică dacă o persoană a fost vaccinată sau s-a vindecat recent de coronavirus, vor fi valabile doar pe o perioadă de șase luni, în loc de nouă, cât este în prezent.

Italia a fost prima țară occidentală care a fost afectată de pandemie anul trecut și a înregistrat până în prezent 136.245 de decese - al doilea cel mai mare număr de decese din Europa, după Marea Britanie.

Cu toate acestea, campania sa de vaccinare s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente din lume, iar guvernul a declarat că este hotărât să evite revenirea la blocaje generalizate, scrie Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel