Italia. Explozie puternică în apartamentul unei familii de români: „Am auzit un vuiet, apoi am văzut sute de cioburi pe asfalt”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Apartamentul unei familii de români a explodat, ieri, la scurt timp după ora locală 09:00, în cartierul San Giacomo din Trieste, Italia.

Explozia a avut loc într-un apartament de la ultimul etaj din via Giuliani 27. Conform primelor informații, deflagrația fost provocată de o scurgere de gaz. Din fericire, familia de români nu era acasă în momentul exploziei pentru că deja plecaseră la serviciu.

Un număr semnificativ de fragmente de sticlă au căzut în stradă, iar în momentul exploziei nu trecea nimeni prin zonă, așa că nu au fost victime. O vecină pensionară, care locuiește lângă apartamentul sfâșiat de explozie, a suferit atacuri de panică și a fost transferată de urgență la Cattinara pentru că spaima suferită ar fi putut accentua problemele.

La fața locului au intervenit pompierii, care au întreprins măsuri de blocare a circulației în zonă pentru a împiedica trecerea mașinilor care ar fi circulat pe un pat autentic de cioburi de sticlă împrăștiate pe asfalt.

Inspecția efectuată în imobil, în special în apartamentul familiei de români în care s-a produs explozia, a permis, pe de o parte, să se verifice că nu s-a produs nicio deteriorare a structurii imobilului și, pe altă parte, că motivul exploziei a fost, după toate probabilitățile, o scurgere de gaz.

 

„Am auzit un vuiet”

 

Datele recuperate la fața locului de către pompieri vor fi transmise Poliției de Stat, pentru analiza cazului, pentru a se încerca identificarea mai precisă a originii exploziei. Evident, sperietura celor care se aflau în apropiere în momentul exploziei a fost remarcabilă.

„Am auzit un vuiet”, au spus patronii barului „AM 25”, situat chiar la parterul blocului în care locuiește familia de români, „și am ieșit foarte speriați, pentru că nu am înțeles imediat ce s-a întâmplat. Apoi am văzut sute de cioburi pe asfalt și ne-am dat seama că trebuie să se fi întâmplat ceva la unul dintre apartamentele clădirii”. Proprietarul a decis rapid să închidă barul.

„Din fericire, plecasem să cumpăr piese de schimb”, a explicat Giovanni Pignataro, proprietarul garajului situat chiar în fața blocului. „Așa că nu am fost prezent când s-a produs explozia. Când m-am întors, însă, și am văzut vehiculele pompierilor și ale poliției, am fost îngrijorat. Ca să nu mai vorbim de starea mea de spirit când am văzut că intrarea în garajul meu devenise o podea de cioburi de sticlă. Important este că nimeni nu a fost rănit”.

Michela Crevatin, proprietara „Salone 99”, un centru de coafură, situat la câțiva pași de clădirea în care a explodat apartamentul familiei de români, era pe punctul de a merge la barul „AM 25” pentru a bea o cafea cu câteva clipe înainte de explozie. „Am zăbovit din greşeală să fac nişte lucruri şi a fost norocul meu, pentru că poate aş fi fost pe stradă chiar în momentul exploziei”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel