Italia e noua Românie. Populația de români domină. Iata harta actualizată

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia
Italia

Românii sunt cea mai numeroasă populație străină din Italia. O hartă recentă arată că în peste 90 % dintre regiunile Italiei, românii reprezintă populația străină majoritară. 

Conform datelor oficiale, în Italia se află aproximativ 1 200 000 de cetățeni români. Neoficial românii ar fi deja două milioane, răspândiți în toată Italia. Iată harta cu populațiile străine. Este important de menționat ca roșul este folosit pentru a arăta zonele unde populația de români este cea mai numeroasă. Practic, cu câteva excepții, aproape toată italia este dominată de români: 

(w670)

De altfel, românii din peninsulă încep să ceară organizațiilor românești care îi reprezintă să ceară mai departe în Italia statut de minoritate pentru români. Rareș Cristea, directorul FORI a spus pentru Stiridiaspora.ro că acestă inițiativă este luată foarte serios în calcul.

"Numărul de români din Italia este foarte mare. Slovenia, de exemplu, toată țara are vreo 2 milioane de locuitori. Noi reprezentăm 2% din populația Italiei, dacă ne gândim bine. Suntem peste un milion de români înregistrați cu acte, dar comunitatea românească este mai numeroasă, pentru că sunt destule persoane care nu au domiciliu, nu au actele necesare, buletin italian. Noi încercăm să lucrăm în mod cât mai coerent cu instituțiile statului Italian. Comunitatea italiană este recunoscută în România ca minoritate. Nu ar fi rău ca și comunitatea românească din Italia să fie recunoscută ca minoritate pentru că din punct de vedere economic, noi reprezentăm o bază adevărată: suntem 400 000 de contribuabili în sistemul de pensii italian. E o enormitate. Sunt peste 50 000 de societăți comerciale pe care românii le-au deschis aici," a spus Rareș Cristea pentru stiridiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel