Italia. Colegii, ultim omagiu pentru asistenta româncă ucisă de coronavirus: „Ciao, Doina!“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Colegii Doinei Bucătaru, asistenta româncă răpusă de coronavirus, și-au luat astăzi adio de la colega lor. 

2 minute de aplauze ale personalului medical, de la balcoanele și ferestrele spitalului, în semn de omagiu pentru cea care a fost colega lor. Zeci de asistente, medici și operatori sanitari de la spitalul „S. Croce e Carle" din Cuneo (Piemont) au lăsat orice altă treabă și s-au gândit la Doina vreme de 2 minute, timp în care au aplaudat continuu, în timp ce pe fațada spitalului era arborat un banner pe care era scris „Ciao Doina".

Doina Bucătaru s-a stins din viață marți, 14 aprilie, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Carle din Cuneo, același spital unde a luptat timp de săptămâni întregi pentru a salva bolnavii de COVID-19.

Citește și: Asistentă româncă din Italia, răpusă de coronavirus. Moartea Doinei a șocat întreaga comunitate

Românca a murit răpusă de coronavirus la 61 de ani și lasă în urmă o familie îndurerată, scrie publicația La Stampa. Moartea femeii a întristat întreaga comunitate din Monterosso Grana, unde românca locuia împreună cu familia sa.

Doina lucra de mai mulți ani la secția de Pneumologie a spitalului, fiind în linia întâi în războiul cu noul coronavirus. Pe 27 martie, femeia a dezvoltat primele simptome ale infectării cu COVID-19. A început să aibă probleme respiratorii, să tușească și a făcut febră.

Starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, astfel că Doina a fost internată chiar în spitalul în care lucra. Din nefericire, ieri, Doina Bucătaru a murit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel