Italia. SURPRIZĂ. Primari din mai multe oraşe, împotriva legii antimigrație a lui Salvini

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Primarii din mai multe oraşe mari din Italia au anunţat că nu vor aplica un recent decret-lege al ministrului de interne şi vicepremierului Matteo Salvini care înăspreşte politica guvernului cu privire la imigraţie, relatează joi AFP.

Cel care a inaugurat această inedită frondă a fost Leoluca Orlando, primarul oraşului Palermo, capitala Siciliei, care a explicat joi la postul public de radio că este vorba de un "text inuman pentru că încalcă drepturile omului şi criminogen pentru că transformă în clandestini persoane aflate în mod legal pe teritoriul" Italiei.

Principala măsură a decretului-lege susţinut de Salvini şi validat de legislativ în noiembrie este desfiinţarea permiselor de şedere din motive umanitare acordate anterior persoanelor vulnerabile, familiilor sau mamelor singure victime ale unor traumatisme în drumul lor către Italia.

Citește și: Salvini: Vă TRIMITEM în țara voastră. Italia NU e casa tuturor

Controversatul decret îi privează totodată pe primari de posibilitatea de a elibera o carte de identitate sau de a face înscrieri în sistemul naţional de sănătate, în condiţiile în care înscrierea în acest sistem este obligatorie pentru a putea beneficia de servicii în domeniul sănătăţii cum ar fi accesul la un medic de familie.

Replica lui Salvini nu s-a lăsat aşteptată. "Nu te supui? Nu trimit armata peste tine", i-a răspuns ministrul primarului din Palermo, într-un mesaj video pe Facebook în care anunţă că se va duce în viitorul apropiat în capitala siciliană "pentru a le reda cetăţenilor o vilă cu vedere la mare confiscată de la un mafiot".

Primarului din Palermo i s-au alăturat, între alţii, cei din Napoli şi Florenţa, dar şi edilul din Parma, Federico Pizzarotti, disident al Mişcării 5 Stele, partidul populist care formează, împreună cu Liga lui Salvini, coaliţia aflată la putere în Italia.

Citește și: Ce cred cu adevărat românii despre Salvini. 14.000 au votat

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel