Italia: Brazii DEVASTAȚI de furtuni, vânduți ca pomi de Crăciun

Narcis Popa |
Data publicării:

Brazii din pădurile din Alpi devastate de furtunile severe de la sfârşitul lunii octombrie au fost reciclaţi şi vânduţi ca pomi de Crăciun pentru a strânge fonduri în beneficiul regiunilor muntoase lovite de intemperii, potrivit dpa.

Brazi din regiunea Asiago, unde mii de copaci au fost distruşi de vânturile puternice, au fost vânduţi în acest weekend contra sumei de 15 euro (17 dolari), în pieţe alimentare din Milano, Roma şi Vicenza.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei italiene de lobby în domeniul agricol Coldiretti, cea care a demarat iniţiativa, a declarat luni pentru dpa că toţi brazii "au fost vânduţi" şi că un alt lot ar putea fi scos la vânzare în weekendul viitor.

Coldiretti a estimat, într-un comunicat, că peste opt milioane de tone de arbori, în cea mai mare parte brazi şi fagi, au fost dezrădăcinaţi de vremea severă care a devastat regiuni din Alpii Italieni în data de 29 octombrie.

La sfârşitul lunii octombrie începutul lui noiembrie, circa 30 de persoane au decedat pe întreg teritoriul Italiei din cauza furtunilor, tornadelor, inundaţiilor, alunecărilor de teren şi vânturilor puternice.

Brazi de Crăciun din pădurile devastate din nord-estul Italiei au fost instalaţi şi la reşedinţa oficială a preşedintelui Sergio Mattarella precum şi în Piaţa Sf Petru de la Vatican

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel