Italia. Badantă româncă de 60 de ani, condamnată la ani grei de închisoare: „Copiii pensionarei nu meritau să trăiască această tragedie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O badantă româncă, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată la 4 ani și jumătate de închisoare după ce a fost găsită vinovată de vătămări agravate și rele tratamente, în Viterbo, regiunea Lazio din Italia.

Judecătorii au găsit-o vinovată pe româncă că a bătut o bătrână de 88 de ani de care ar fi trebuit să aibă grijă. Ieri procurorul, încheind rechizitoriul, a cerut 6 ani împotriva femeii, care în ultimii ani a fost apărată de mai mulți avocați care nu au fost aproape niciodată la audieri.

„Victima a suferit acte de o brutalitate incredibilă care nu pot avea nici un fel de justificare”, a spus avocatul Fausto Barili, apărătorul copiilor pensionarei, care au devenit părți civile în proces. „Abuzul a implicat hărțuiri repetate și agresiune verbală cu epitete irepetabile împotriva unei persoane fără apărare. Copiii doamnei, care între timp a decedat, nu meritau să trăiască această tragedie. Cerem să se facă dreptate”.

Italia. Pedeapsa finală primită de „badanta diabolică”. Românca și-a aflat sentința și va merge la închisoare

 

Badanta româncă a atacat-o violent pe pensionară

 

Povestea a avut loc între Monterosi și Civita Castellana. În noaptea dintre 1 și 2 iulie în urmă cu 6 ani și 2 luni, îngrijitoarea româncă, aflată sub influența băuturilor alcoolice, s-ar fi năpustit violent împotriva pensionarei de 88 de ani, încât a pierdut chiar și un dinte.

În urma plângerii depuse de rudele victimei, românca a fost arestată pentru tentativă de omor, infracțiune care a fost apoi recalificată. Inițial, rănile suferite de biata femeie au fost considerate vindecabile în 20 de zile. Însă, la o dată ulterioară, semnele bătăilor au fost considerate a fi încă în curs de vindecare cu ocazia unei alte internari.

Prin urmare, pe baza acestor constatări ulterioare, susținute în special de partea civilă și de urmărire penală, s-a formulat circumstanța agravantă și a fost reconvertită infracțiunea. Procesul, care a suferit recent unele eşecuri, s-a încheiat ieri după-amiază, nu numai cu condamnarea româncei la 4 ani şi 6 luni, dar sentința prevede şi o plată provizorie de 10.000 de euro pentru fiecare dintre cei trei copii.

„Această sentință a cristalizat un context de o gravitate fără precedent care a culminat cu episodul din 1 iulie 2015”, a spus Barili. „De asemenea, este extrem de îmbucurător pentru memoria mamei clienților mei”.

Italia. Badantă româncă, pusă sub acuzații grave după ce a lucrat la un azil de bătrâni: Mai mulți pensionari, ținuți în condiții deplorabile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel