Italia. Badantă româncă, pusă sub acuzații grave după ce a lucrat la un azil de bătrâni: Mai mulți pensionari, ținuți în condiții deplorabile

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O badantă româncă, în vârstă de 47 de ani, este cercetată după ce a oferit îngrijire unor pensionari aflați într-o clădire folosită în mod ilegal ca azil de bătrâni, în Reggio Calabria din Italia. Și proprietarul azilului, în vârstă de 55 de ani, este cercetat.

Clădirea respectivă în care funcționa ilegal azilul de bătrâni a fost supusă verificărilor în vara anului 2020. În urma verificărilor, au ieșit la iveală o serie de nereguli structurale și organizatorice, încât au determinat Primăria să dispună suspendarea activității. Investigațiile ulterioare au arătat că, în schimb, locuința a continuat să găzduiască persoane în vârstă. Situație care a declanșat intervenția imediată a carabinierilor Nas.

Militarii, conduși de maiorul Giacomo Claudio Moschella, când au ajuns la adresa respectivă l-au observat pe unul dintre angajați care, la vederea lor, a luat-o în brațe pe femeia în vârstă, care nu putea să se deplaseze pe picioarele sale, și încerca să se îndepărteze de clădire folosind o ieșire din spate. A fost oprit imediat de carabinieri.

 

11 pensionari în azilul ilegal

   

Cercetările au scos la iveală că „în azilul de bătrâni, în ciuda ordinului de suspendare a activității de către Primărie, mai erau 11 persoane în vârstă, dintre care zece cu patologii fizice și psihice grave. Oaspeții, printre altele, au fost nevoiți să se târască cu cateter și au fost cazați în camere vechi, fără mobilier și în paturi fără bariere și cu aparate de aer condiționat nefuncționale. În îngrijirea bătrânilor au fost două persoane fără calificare profesională pentru îngrijirea sănătății și care nu purtau protecție anti-Covid”. Verificările au mai scos la iveală faptul că „bătrânilor li s-au administrat medicamente fără a respecta planuri terapeutice specifice”.

Pensionarii, cu ajutorul personalului sectorului de Asistență Socială al Municipiului, au fost transferați de către carabinieri la domiciliul rudelor sau la alte structuri de asistență socială autorizate.

Proprietarul unității și badanta româncă au fost acuzați, printre altele, de abandonarea persoanelor incapabile și exercitarea abuzivă a profesiei de sănătate.

Procesul este în desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel